Livet

Aj, sa magen :(

Sista dagen med fint väder på ett tag och vad händer? Mitt ute på landsbygden 8 mil hemifrån får jag världens mensvärk! Kan knappt gå, kräks på säljarens toalett, svettas.. Ursäktar mig. Ursäktar mig igen. Kämpar igenom utebilderna tills jag äntligen kan sätta mig i bilen och köra hemåt. Ringer kontoret och ställer in resten av dagens jobb.

Mår nu några timmar efter helt OK, har ont i ryggen och molande värk i magen. Känns onormalt att ha sådana krämpor. Jag blir helt invalid. Men bara på mensens första dag, resten av tiden märker jag knappt av det.

Jag fick min första mens när jag var 11-12 år och har sedan dess haft svåra smärtor med kräkningar ända sedan dess. Med vissa år undantaget då jag åt minipiller som tog bort mensen helt. Det var otroligt skönt, men vill jag verkligen mixtra med kroppens hormoner?

Är jag ensam om det här eller är det någon mer med liknande besvär? Berätta gärna! Behöver tröst :(

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Martina 29 april, 2014 at 18:34

  Va inte rädd för att mixtra med hormonerna. När du får sådana smärtor, så är det inte normalt och du kan använda östrogen/progeston för att skapa balans. Att ha naturlig hormonell set-up är ingen vinst om den naturliga set-upen är skev och skapar problem. Lycka till!

 • Reply Charlotta Sofia springer och trimmar 29 april, 2014 at 19:29

  Stackars dej! Känner med dej så mycket. Jag har fått någon sån där kräkattack någon gång men det har varit när jag stressat och inte ätit tillräckligt. Där emot hatar jag mitt humör när jag får mens, inte att jag blir arg men att jag blir så otroligt deppig, trött och oföretagsam och tror att jag är på väg in i en depression varje gång. Och så får jag väldig ont i ryggen vid ägglossning. Funderar precis som dej på vad en kan göra? Det känns inte riktigt som det hjälper med bara motion och bra kost, samtidigt är jag också tveksam till hormoner.

 • Reply Sofia 29 april, 2014 at 20:54

  Aj! Nej så dåligt har jag aldrig mått av mensvärk.. Förstår hur du menar med hormonerna, ska sluta med mina p-piller och sätta in kopparspiral för att jag tror inte på att mixtra med hormoner längre… Men du får helt enkelt väga för och nackdelar. Har man sådana besvär kan det kanska vara bra?!

 • Reply Anna Jansson 29 april, 2014 at 21:18

  Jag har hormonspiral och har inte haft mens senaste 6 åren. De innehåller minimal dos hormoner som dessutom utsöndras lokalt ”där nere”. Det känns bättre än att behandla hela kroppen!

  • Reply dessi 29 april, 2014 at 21:29

   Det lät intressant! Hormonspiral alltså.. Ska kolla upp!

 • Reply Emelie 30 april, 2014 at 20:17

  Jag har samma problem. Blir yr, mår illa, kallsvettas och har så ont. Precis som du har jag bara ont första dagen. Sen är det no problem! Har ätit diverse p-piller och testat p-ring (som ska ha minimalt med hormoner, precis som hormonspiral) men jag tål inte hormoner, även om det lindrar mensvärken. Gråter, går upp i vikt, får finnar vilket jag aldrig har annars och blir jättedeppig. Dessutom tycker jag att det känns läskigt att mixtra med kroppen och hormoner. Tror inte att det är bra, inte ens vid låga doser.

  I dagsläget har jag inget preventivmedel och kroppen mår så bra av det. Har diklofenak utskrivet på recept vilket jag enligt läkarordinationer äter tillsammans med panodil på första mensdagen. Jag är förvisso emot värktabletter också, men då detta är den enda gången jag äter får det vara okej. Jag måste dock ta dem precis när jag känner att mensvärken är på g. Hinner det starta igång ordentligt hjälper tabletterna inte. Är jag hemma är mitt absolut bästa knep att lägga mig i sängen med spikmatta under rumpan och ländryggen. Slår alla värktabletter i världen.

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.