Träning

Ambitioner 2012

Att sätta mål är både klurigt och lätt. Att definiera träningsmålen har varit ganska enkelt, jag vet vad jag kan och vad jag vill.

Jag har inget inplanerat för löpningen eftersom jag inte alls vet när jag kan börja springa igen. Jag tror det kommer bli möjligt till våren. Inflammationen har suttit i mina ben i 2,5 år och det tar tid för den att läka.

Jag har två mål inför 2012:

1. Förbättra min hållning. Det här målet ska jag nå genom att fortsätta styrketräna som jag gör nu. Min ambition är att styrketräna ryggen, magen, axlarna och bröstet varannan dag (3-4 dagar i veckan). Jag har styrketränat i 4 veckor nu och om 4 veckor till hoppas jag att jag börjar se resultat.

2. Utveckla min inlinesåkning och bli snabbare. Inlinesmaran i Berlin var en bra måttstock av min kapacitet. Det var en otroligt flack och lättåkt bana med utmärkt asfalt för det mesta. Här kan man verkligen visa vad man går för. Jag åkte 21 km/h i snitt, en hastighet som jag vet inte är särskilt hög om man jämför med mer erfarna och starkare åkare, men en hastighet som är hög för mig. Jag vill bli snabbare och jag kan bli snabbare. Här måste jag träna upp min muskelstyrka i benen och satsa mer på intervaller. Jag måste också öva mer på tekniken och gå djupare och ta längre skär.

Berlin Inline Marathon den 29 september blir ett mått på hur väl jag skött den här träningen. Mitt mål är att ta mig runt på 1:50 timmar, alltså 11 minuter snabbare än 2011. Det innebär en snitthastighet på 23 km/h.

Jag kommer inleda säsongen med lägret i Motala i början av april. Här hoppas jag att enklaresport.se dyker upp med lite olika skor som jag får prova ut. De jag köpte nu sist är kanon på alla sätt och vis förutom att de är för stora runt fotlederna.

Mitt fokus långsiktigt är att träna och må bra. Att uppleva saker inom träningen, att utvecklas och bli starkare och mer självsäker.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.