Äggdeff, Diet, Vikt

Rivstart 2012!

Jag tränar främst för att må bra, inte för att gå ner i vikt. Jag vet nämligen att man kan gå ner i vikt utan att röra en fena. Men för att gå ner i vikt måste jag äta perfekt, min kropp är funtad så. Jag kan inte ha ätardagar som vissa har (lyllos er!) och jag kan inte äta ”lite av allt”. Min kropp förvandlar alla kolhydrater till fett. Därför måste jag vara väldigt sparsam med dem.

För mig är det knepigt att hitta ett sätt att äta på som både fungerar för viktminskning och tung styrketräning. Jag avskyr att vara på gymmet och känna mig orkeslös för att jag inte äter tillräckligt med energi! Men samtidigt vill jag inte äta för mycket så att jag går upp i vikt. En svår balansgång.

Jag har en viktutmaningen på jobbet som varar till 1 mars och sen har jag hoppat på den här Rivstarten som drar igång nästa vecka.

Det kommer vara 8 veckors hårt slit! Det finns två scenation den 1 mars; antingen står jag där och är besviken på mig själv för att jag inte kunde hålla mig från sockret i ynka 8 veckor eller så kommer jag vara bäst, snyggast och vackrast för att jag gått ner en massa kilon! Gissa vad som lockar mest?

Det tillvägagångssätt som fungerar bäst är att sätta upp ett kostschema och äta ungefär samma måltider hela tiden samt att basera mina måltider på protein. Här är det ägg som gäller. Ägg mättar bäst av allt du kan äta och är dessutom jävligt nyttigt. Var inte rädd för äggulan! Det är där all näring sitter.

Jag blir rent ut sagt arg när jag hör om folk som slänger bort äggulan för att de tror det är onyttigt. Snacka om att göra sig själv en otjänst och att slänga bort skitbra näring i onödan. Allt handlar inte om kalorier. Det är ju för tusan inte äggulan som gör dig tjock och osund, det är allt socker och alla tillsatser du trycker i dig!

Såhär har jag satt upp matschemat för vecka 1:

Frukost:
2 st kokta ägg

Innan träning (innan lunchen):
1 st Skyr

Lunch:
2 st kycklingklubbor
1 st avocado
1 st Skyr

Middag:
2 kokt ägg med majonnäs, räkor och stenbitsrom
1 st lättkesella (för proteinets skull)

Så! Det var det. Let’s go!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Ewa Svensson 31 december, 2011 at 10:11

    Lycka till nu :) Jag kämpar vid sidan om….och funderar även att gå med rivstarten. Tänkte följa ditt matupplägg men vet inte om det finns skyr i Motala…får leta. Gott Nytt År /KRam Ewa

  • Reply Anita 31 december, 2011 at 11:46

    Lycka till och Gott Nytt År!

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.