Cykel, Mountainbike

Årets vackraste cykeltur!

För nån månad sedan köpte jag en ny cykeldator. Min gamla Edge 500 som jag haft sedan urminnestider har fått ge vika för Edge 520 Plus. Mikaela har en sådan och hon har berättat hur smidigt hon för över rutter till den, och fungerar som en vägvisare ute när man vill köra en specifik runda. Så jag mindes en vansinnigt fin tur jag tog i våras med Mikaela, Pethra och några fler tjejer. ”Den vill jag cykla ikväll!” tänkte jag och kollade upp rutten på Strava. Ville dock inte cykla så långt som 4 mil just ikväll, så jag ritade om rutten så den blev 2,5 mil istället. Frippe hängde på!

Klockan visade sig visa vägen helt exemplariskt och jag är så glad för det. Vi tog bara lite fel på ett kalhygge, men det var mest mitt fel. I allafall går just den här rundan bort till Harvestad och förbi Harvestad gård in mot Ullaberg naturreservat. Här ligger en ganska nyanlagd fågelsjö och vi hörde en ny fågel! Jag spelade in lätet med mobilen då fågeln flaxade över oss fram och tillbaka flera gånger. Väldigt spännande att se om det går att ta reda på vilken det var! Updat: Det var en enkelbeckasin som lät. Väldigt speciellt vibrerande läte. Går att lyssna här på fågelsång.se

Förbi Ullaberg cyklade vi sedan på vansinnigt vackra grusvägar i kvällssolen. På ett ställe växte det en rhododendronbuske nästan helt random i skogen. Kul att lyckas tajma blomningen på den.

Vi rullade runt inne i Tinnerö en sväng och cyklade bort mot Halshöga gård, och där körde vi in i Tinnerö igen tills vi hittade hem. En överlag ganska lugn runda även om vi stundtals tryckte på så jag fick håll!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.