Resor

Min vistelse på Häradssätter Gård

Jag måste bara få skriva lite om den gård jag stannade på i ett par dagar då jag skulle jobba vid kusten. Jag hade bokat jobb utanför Valdemarsvik och Loftahammar måndag-onsdag, och istället för att köra bil fram och tillbaka från Linköping (ca 3 timmar t/r), så valde jag att boka ett litet 1700-talstorp på Häradssätter Gård strax utanför Valdemarsvik. Jag bokade via Air b n b, men gården har även en hemsida man kan boka på. Förutom torpet finns det andra större boenden om man t ex är en familj som vill stanna över.

Så jag åkte och jobbade i fritidshusområdet Kaggebo på måndagen, och sen checkade jag in i stugan när jag fotat klart. Jag ångrar att jag inte fotograferade mer inne i stugan för allt var så fint! Men på hemsidan finns det fler bilder om ni vill kika.

På gården fanns förutom en söt hund, höns, kalkoner och påfåglar. Några kissekatter också, speciellt en var särskilt sällskaplig.

På måndag-kvällen efter att jag kommit tillrätta åkte jag in till Valdemarsvik för att köpa middag på Café Lilla Blå. Just det cafét var med i min och Ivanas bok Café Östergötland som vi gjorde sommaren 2014. Jag har inte varit där sedan dess, men nu var det dags. Jag köpte med mig en skaldjurssallad och en bit cheesecake. Cheesecaken var nog den godaste jag ätit! Tycker just cheesecake aldrig smakar som man vill att det ska göra på caféer, men denna smakade exakt som jag ville :D

Jag sov gott i det lilla torpet dessa två nätter, och hade jag haft mer tid och vädret varit varmare hade jag promenerat bort till vattnet som ligger 10 min bort. Det får bli en annan gång.

Det lilla 1700-talstorpet var i jag spenderade två nätter

Påfågeln Loke!

Fantastiska vyer över hästhagar från gården

Hunden Ellie vill gärna att du kastar frisbee med henne om du kommer hit :)

Middag från Café Lilla Blå

Vackra vägar till och från jobb

Lilla Kalvö

Ser ni havet? :D

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.