Tankar

Att ge andra cred.

Det här tycker jag är ganska viktigt. Nästan olika viktigt som att vara ärlig med sitt bloggande. Att inte bli sponsrad av en massa företag och sedan inte låtsas som någonting.

Jag har minst två bloggar i min privata blogglista som förlorat sin trovärdighet hos mig genom att konstant skriva om olika plagg eller webbshoppar på ett sätt som gör att jag starkt misstänker att personerna får pengar för det. Om man tjänar pengar på sin blogg kan man väl bara vara ärlig och säga det? Och råkar det vara så att man bara tycker om att tipsa om olika skor varje dag utan att få pengar för det kan man väl också skriva det? Jag som läsare tycker inte om att undra.. För helt säker kan man inte vara.

Hittar jag ett recept någonstans och lägger upp det på bloggen låtsas jag inte att det är mitt, blir jag inspirerad av någon maträtt eller träningsupplägg talar jag gärna om det i bloggen. Jag ser ganska ofta hur olika bloggare kopierar varandras inlägg, i vissa fall ger man cred i andra inte. Men att göra det hör liksom till god sed tycker jag.

Jag blev väldigt glad när Åse länkade till min blogg efter att ha testat att göra saffransglass a la LCHF :)

Hur gör ni? Är ni bra på att ge cred?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply åse @ 56kilo.se 8 december, 2011 at 15:37

  Yes! Jag är duktig på det för jag vill ha samma cred tillbaka! Behandla andra som du själv vill bli behandlad ;) Det gamla bibliska ordspråket gäller än!

  P&K

  • Reply Dessi 8 december, 2011 at 15:38

   Ja det är du! :)

 • Reply Julia 8 december, 2011 at 15:50

  Jag håller med dig helt och hållet och tycker det är särskilt viktigt att vi bloggare beter oss schyst. Förstår inte hur eller varför vissa bloggare snor av andra då det kan knappast löna sig i längden när läsarna efter ett tag märker det?!

  • Reply Dessi 9 december, 2011 at 14:34

   Nä precis. :) Men vissa bloggar har trots sånt en stor läsarskara.. De kanske helt enkelt inte bryr sig.

 • Reply Florence 8 december, 2011 at 16:45

  Ärlighet varar längst. Nu bloggar jag inte själv, men skulle inte må bra av att stjäla från andra. Man ska ju leva med sig själv och ha rent samvete också. Fortsätt som du gör nu.
  Kram

  • Reply Dessi 9 december, 2011 at 14:33

   Indeed! :)

 • Reply Janne 8 december, 2011 at 20:02

  Nu när du skriver det så kommer jag ihåg att jag hittade din blogg tack vare sökning på lchf och glass :)

  Annars vet jag inte med bloggosfären, det finns folk som känns ideella och genuina, och så finns de som tänker att de ska tjäna en slant: båda har väl sin plats på scenen.

  • Reply Dessi 9 december, 2011 at 14:31

   Vad kul! :) Måste lägga upp de recepten igen!

 • Reply Martina 8 december, 2011 at 21:54

  Hmm jag vet inte hur ärlig jag är, jag brukar sno bilder från internet ibland men de gör kanske alla haha^^ allt jag skriver är ju mitt eget, inser att jag kanske gör reklam för vissa proteinpulver och sådär men inte för att jag är sponsrad, bara för att de e just dom grejerna jag köper & gillar^^ En blogg som försöker sälja in skor och produkter var och varannan dag hade ja nog inte orkat läsa, de måste kännas äkta^^

  • Reply Dessi 9 december, 2011 at 14:26

   Jag har aldrig upplevt din blogg som sponsrad! Du fungerar ju som mig, tipsar om det man tycker är bra. Man märker nog ganska snabbt hur det ligger till :)

 • Reply Malin I Form 9 december, 2011 at 14:11

  Hm, jag hymlar aldrig med om jag blir sponsrad utan det jag visar och tipsar om är alltid saker som jag verkligen gillar och VILL tipsa om, såvida jag inte skriver något annat :)
  Däremot kanske jag inte är lika bra på att verkligen understryka att jag inte får pengar för det för jag tjänar nämligen inte någonting överhuvudtaget på min blogg :)

  • Reply Dessi 9 december, 2011 at 14:33

   Nej din blogg tycker jag inte känns sponsrad :) Det är kul med tävlingar fast jag så sällan är med o tävlar själv.

   • Reply Malin I Form 9 december, 2011 at 14:54

    Hehe, det är ju tur det! Idag kanske du vill vara med? Det är Vibram FiveFingers idag :)

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.