Övrigt

Att ha liten kanin

Att ha kanin är ganska okomplicerat. Hon behöver en bur och gärna få komma ut och sträcka på benen då och då. Hon äter hö och dricker vatten. Ibland får man klippa klorna. Hon får varje dag skutta omkring på balkongen när vi är på jobbet. Nyligen köpte vi en utebur till henne där hon kan vara om hon tycker det är för kallt.

Men ibland får Mymlan bajskockor som fastnar i rumpan. Oftast får hon bort det själv, men nu såg jag idag att hon hade fått en ovanligt stor klump som satt fast i pälsen i baken. Det kan inte vara bra, så Fredrik och jag hjälptes åt att ta bort klumpen på henne. Den satt stenhårt fast i pälsen, så den hade hon förmodligen inte fått loss själv.

Först testade vi att bara pilla bort den, men den ville inte ge med sig. Sen tog vi blött papper för att mjuka upp den så att den skulle lossna. Det funkade sådär. Det som till slut fungerade var att skölja rumpan under rinnande vatten och samtidigt pilla. Det var inte mysigt kan jag säga! Men eftersom vi tycker om Mymlan så mycket ville vi hjälpa henne. Fastän hon är en riktig vilde annars höll hon sig snällt stilla i min famn tills precis på slutet då vi körde finlir. Det räckte tydligen ;)

Gullegrisan! Nu är hon ren och fin i rumpan!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Linnea 22 december, 2011 at 08:07

  Ååå vad jag blir glad när jag läser om kaniner som har det så bra. :)

 • Reply AnetteB 26 december, 2011 at 10:15

  Lilla söta Mymlan <3

  Kan man kanske badda på litegranna barnolja eller annan ofarlig olja i pälsen runt stjärten ett par gånger i veckan?
  Eller blir hon då kanske att slicka frenetiskt för att få bort det tro?
  Min tanke är att det inte fastnar så hårt, om pälsen är lite fetaktigare?!

  Bloggen Kostrådgivarna är sparad i favoriter och ser jättefin ut :-D

  • Reply Dessi 26 december, 2011 at 13:11

   Tack för tipset! :)

   Jag tror vi klurat ut varför det fastnar i baken på henne. Det hände i samband med att vi gav henne sallad och vi läste på och såg att kaniner kan bli dåliga i magen av sallad. Så nu ger vi inte det till henne så hoppas jag att det ska bli bättre.

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.