Träning

Axlar & Ben på lunchen

Förr älskade jag att träna ben, idag not so much.

Knäböjen med stång gjorde ont runt knät och knävecket på höger ben, likaså de liggande bencurlsen. Det kändes inte alls bra. Så jag fokuserade på benpress, benspark och vadpress. Sen lade jag till två magövningar eftersom det är magen som jag behöver forma mest tycker jag. Jag körde fällkniven med boll (4×8 rep) och 3×30 s plankan (på tå).

För axlar körde jag hantellyft åt sidan, framåtlutad hantellyft, hantelpress och raka lyft med viktskiva.

Imorgon eller på söndag är det dags för Bröst/Triceps/Mage igen. Det blir 4-5 pass styrka i veckan med min tresplit. Jag får se hur det kommer fungera, annars får jag stuva om i mitt schema. Just nu känns det som att det är mage och rygg jag behöver lägga mest krut på så jag funderar faktiskt på att köra trespliten som vanligt men lägga in ett extra pass för mage och rygg i veckan. För mig känns magen inte riktigt som vilken annan muskelgrupp som helst, där man ska låta musklerna vila 48 timmar mellan passen. Behöver magen också vila i två dygn?

När jag kom upp till kontoret åt jag en Skyr. Så himla bra att det finns i butikerna nu! Jag funderade ganska länge på vad jag skulle kunna äta efter träningen som innehåller mycket protein och lite mer kolhydrater än mjölk. Skyr såklart! Passar perfekt.

Ikväll ska jag på julmiddag med Fredriks jobb.

Dagens pass:
Knäböj med stång
Benpress
Benspark
Vadpress
Hantellyft åt sidan
Framåtlutad hantellyft (sittande)
Hantelpress
Raka axellyft med viktskiva

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Martina 9 december, 2011 at 16:25

  Va kul att du har börjat gymma!

 • Reply Jennie 9 december, 2011 at 19:32

  Man brukar väl säga att ju större muskel, desto längre återhämtning och magmusklerna är ju inte sådär jättestora, men jag skulle rekommendera 48 h för magen också – magmusklerna skiljer sig inte från andra muskler. Om du vill träna magmusklerna mer än en gång i veckan, kan du inte lägga magträning på olika pass så du alltid har en dag mellan magträningen?

 • Reply FridaA 9 december, 2011 at 20:35

  Jag kör vattengympa till 17, är väl duschad och klar kvart över, så det passar bra. :-) Vi hörs via tele, jag har skrivit in det i kalendern!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.