Styrketräning

Bänkpress Boogie – nu kör vi!

Idag började jag Bänkpress Boogie som är ett träningsprogram av Styrkelabbet (som för övrigt har världens bästa pod om styrkelyft/styrketräning)!

Jag kom fram till att programmering för alla tre lyft inte riktigt passar mig just nu, så jag fokuserar på bänkpressen dessa kommande veckor så får vi se vart det bär hän efter det.

Bänkpress Boogie

Det är ett 6 veckor långt program med 2 eller 3 pass per vecka som man kan köpa för 99 kr på styrkelabbet.se. Syftet är att bli starkare i bänkpress.

I programmet medföljer en excel-fil där man skriver in sin 1RM och därefter räknar programmet ut vilka vikter du ska använda när du tränar. Första passet körde Fredrik och jag idag. Han är lite starkare än jag så han hade andra vikter men upplägget är detsamma.

Vi arbetade oss upp till 6 set om 2 reps. Kort vila mellan seten då vikterna var lätta (det brukar alltid vara lättare i början av såna här träningsprogram) och passet körde vi igenom på kanske 20-25 min totalt. Det kändes ovant att träna så pass lätt, jag brukar alltid annars köra mina set till failure och är alltså rätt mör efteråt. Men idag fick vi båda hålla igen.

Bilden är från ett pass på bonngymmet för ett par veckor sedan.. Idag tränade vi på Friskis i city där halva Linkan bestämt sig för att träna exakt samtidigt. Vi fick köa en stund ;)

En kille som jag brukar se bänka ställde sig i kö efter oss och gav mig en komplimang som gjorde att jag log med hela ansiktet resten av passet. Han sa att jag hade snygg teknik i och med att jag bröstar upp mig bra och skapar anspänning m.m. PRECIS det jag jobbat med för att kunna bli starkare. SÅ kul med starka killar som kan bjucka på såna här ord! :D

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Trail & Inspiration 27 februari, 2018 at 22:54

    Härligt med såna ärliga/härliga kommentarer!! :-)

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.