Inlines

Bergs slussar tur och retur

Inför Berlin marathon är det bra att vänja sig vid längre distanser. Och jag kan nog säga att jag verkligen superkompenserar genom att åka i den här stan. Det är riktigt ont om bra asfalt och för att ta sig till cykelvägen till Bergs slussar måste man ta sig igenom halva stan och det är ingen lek. Men värst är det ändå hem då jag brukar ta en annan (kortare) väg fast med sämre asfalt (så jag undrar hur mycket det hjälper egentligen).

Nåja. Det har varit helt fantastiskt väder idag och det ville jag ta vara på så jag och Fredrik gav oss iväg mot Bergs slussar med IKEA som första delmål. Efter IKEA är det bara 7 km till Berg. Cykelvägen går parallellt med en bilväg och den har bra asfalt. Jag njöt och kunde åka på ganska snabbt. Var uppe i över 20 km/h nästan hela vägen. På slutet kommer det dock en backe som är en kilometer lång och riktigt plågsam att ta sig uppför. Backar är min akilleshäl när det kommer till löpning, cykling och inlinesåkning. Det är som att åka in i en vägg. Måste träna mer på det, även om jag inte tror att Berlin kryllar av backar.

När vi nått vårt mål tog vi en Loka och en kulglass vid äventyrsgolfen och bara njöt i kvällssolen. Sen tog vi en promenad längs Göta kanal och tittade på båtarna och folk som badade i slussarna.

När det sen var dags att åka hem välkomnade jag den branta backen, och jag kunde åka på länge utan att ta ett enda skär. När vi kom till Linköping var jag rejält trött. Då hade jag fått kämpa på bra i 6-7 m/s motvind och överlevt anfall av knottsvärmar som smattrade på glasögonen. Rundan slutade på 23 km och jag känner mig nöjd :)

Klicka för större format!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.