Kost, Tankar

Bli fri från aspartam

Tredje dagen utan aspartam. Jag får i särklass i mig mest aspartam från Pepsi max. Pepsi max dricker jag eftersom det innehåller koffein. Jag märker hur pantkassen på jobbet som annars brukar vara full varje vecka nu endast täcker botten.

Jag ersätter Pepsi max med kaffe. Svart kaffe smakar fortfarande skit så jag häller i en skvätt laktosfri mjölk. Min mage mår så mycket bättre än tidigare.  Som jag tidigare skrivit är min mage kraftigt uppblåst på eftermiddagarna. Jag är inte gasig eller körig, men magen ökar i storlek. Det tror jag har med aspartamet att göra eftersom jag dricker en del kolsyrat vatten som inte ger samma effekt alls. Man skulle ju annars kunna tro att det är just kolsyran som spökar menar jag.

Det är inte så tufft som jag trodde att det skulle vara. Ett riktigt kallt glas Pepsi max när jag kommer hem saknar jag fortfarande. Men det finns ju annat man kan dricka.

Nu när jag har det här projektet igång känner jag att det blev för mycket att också hålla en stenhård ketogen diet varför jag äter lite mer kolhydrater igen. Kolhydraterna kommer till viss del från frukt (en banan om dagen), bär, havregrynsgröt, ris och kikärtor. Absolut inget gluten. Magen eller kroppen i övrigt reagerar inte på den lilla mängd kolhydrater jag får i mig. Det kan snarare varit aspartamet som varit den stora boven i dramat under en väldigt lång tid.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Julia 21 september, 2012 at 10:05

  Spännande! Håll oss uppdaterade med hur det går!

  • Reply dessi 21 september, 2012 at 13:12

   Will do :)

 • Reply Emelie 21 september, 2012 at 10:23

  Har du provat celsius som är sötat med stevia? :) Jag tycker den är helt okej som substitut! Får också knasig mage av apsartam.

  • Reply dessi 21 september, 2012 at 13:11

   Celsius har jag druckit :) Men jag vet inte om den var sötad med stevia. Dock vill jag komma ifrån beteendet med att dricka läsk.

 • Reply Rund är också en form! 21 september, 2012 at 19:22

  Heja dig!!
  Låter som att din kropp mår mycket bättre, även om det är tufft mentalt.

  Kram

 • Reply virripanni 14 februari, 2016 at 11:33

  Akta dig från gluten i havregrynen!!! Finns i de flesta märkena ?

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.