Tankar

Klargörande:

Först vill jag säga att jag tycker att det är uppfriskande med åsikter i ett land som Sverige där allt är mellanmjölk. Där allt ska vara jämställt och politiskt korrekt. Lite ljummet sådär. Jag tror att folk i allmänhet har svårt att handskas med folk som har tydliga åsikter. Men jag gillar det! Det är därför jag uppskattar Jonas Coltings och Katrin Zytomierskas bloggar. De vänder inte kappan efter vinden och kan tänka själva.

Jag har funderat en sväng och förstår nu varför den sista meningen i det här inlägget kan ha varit provocerande.

Alla som äter kolhydratsbaserad föda är inte bakåtsträvare. Det var inte det jag menade. Det är stor skillnad på att ha provat till exempel LCHF och kommit fram till att det inte passade än att aldrig ha provat det och ha starka åsikter om att det är ohälsosamt att inte äta bröd.

Det finns faktiskt sådana. Det finns de som driver (stora) träningsbloggar med många läsare som skriver osanningar om lågkolhydratskost utan att ens ha personlig erfarenhet av den kosten. Som äter som de alltid gjort för att det funkar. Jag trodde att min kost också funkade innan jag bytte. Jag trodde det var normalt med uppblåst mage, för jag hade aldrig upplevt något annat och känt skillnaden!

Vill absolut inte trampa de som inte käkar LCHF på tårna! Det trodde jag att alla förstod men vid en liten eftertanke så kanske det inte var så.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply andreá 27 februari, 2012 at 21:35

  Men… bara för att jag inte har tydliga åsikter inom något område så betyder det ju inte att jag inte kan tänka själv. Bara för att man följer den här ”normen” betyder inte att man är oförmögen att tänka själv. Alla är olika liksom. Känns lite kränkande på något sätt.

  • Reply dessi 28 februari, 2012 at 14:08

   Jag fattar inte vad du menar..? Det var precis dom som inte kan tänka själv som jag syftade på. Om du blir kränkt har du nog större problem än min blogg.

 • Reply Mikaela 28 februari, 2012 at 11:27

  Hej!
  Hittade dig via lite omvägar efter att jag sett att du tränar Crossfit i Linköping precis som jag. Känner igen dig lite eftersom vi gick i parallellklass på gymnasiet. Intressant och kul att läsa din blogg eftersom du verkar tänka likadant som jag kring hälsa, träning och kost.
  Hoppas vi ses någon dag på Crossfit!

  • Reply dessi 28 februari, 2012 at 14:10

   Åh! Ja! Tror jag skymtade dig på en bild på Team Reebok’s hemsida. Kände igen dig men hade svårt att placera vartifrån. Men nu vet jag! Ska hålla utkik :)

 • Reply Emma 29 februari, 2012 at 09:28

  Stå på dig, säger jag bara! Du har hittat en metod som passar dig perfekt, varför ska du inte få berätta och tipsa om det i din blogg? Jag håller själv på och försöker ändra min kost och jag tror att lågkolhydratkost passar mig också. Gillar dina inlägg där du berättar både det positiva och ibland om det är något negativt med din kost. Keep going!

  • Reply dessi 29 februari, 2012 at 10:14

   Så himla snällt sagt! Kul att du också testar! :)

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.