Länkkärlek

Bloggtips: Malou Wernersson

Malou Wernersson Personlig Tränare

Vad glad jag blir när lågkolhydratkost även har nått personliga tränare!

Fler och fler inser att kolhydrater inte är något heligt. Man trillar inte av pinn om man inte käkar sitt bröd. Uppfriskande när någon som andas träning inte gått på myten om pastaladdningar och kolhydratdrinkar. Malou skriver bra inlägg om kolhydrater, margarin, träning och CrossFit.

Det känns som att de som fortfarande krampaktigt håller fast vid sin kolhydratkost står på perrongen och tittar på medan vi andra swishar förbi!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Josefin 27 februari, 2012 at 15:24

  Varför tjatar du om detta heeeela tiden? Precis som att du vill att folk accepterar din kost vill väl de som äter kolhydrater också bli accepterade. Huvudsaken är väl att man själv mår bra? Och att ”en som andas träning också hakat på lågkolhydratkost”, har inte alla gjort det? Nästan alla äter mindre ris och pasta nu för tiden och dessutom inte den vanliga vita pastan.

  Jag är rätt trött på dina pikar till kolhydratätare konstant. Och nä, jag tänker inte lämna den här kommentaren anonymt, för jag står för det. Du får ursäkta om det låter agresivt, men det var min spontana reaktion. Jag är varken för eller mot det du säger, men du förspråkar LCHF så starkt och ska försvara det konstant, utan att egentligen vad jag märkt ha fått någon kritik. du ger ibland uttrycket om att vara lite rabiat och som att du tycker att alla som inte gör samma val som du gör fel.

  Men det är din blogg och du gör självklart som du vill :P

  • Reply dessi 27 februari, 2012 at 15:34

   Min spontana reaktion: Meh! Varför läser du då? :P

   Min andra reaktion: Det är i och för sig bra att läsare säger till när de tycker att det gått lite för långt. Jag försvarar lågkolhydratkosten eftersom jag upplever att det finns ett sådant behov. Ibland upplever jag en slags frustration över att folk är så lurade och att vissa totalt litar på experter som är sponsrade av livsmedelsindustrin. Min blogg är min ventil. Här skriver jag väldigt spontant om allt jag tycker och upplever även om det kanske trampar någon på tårna. Sedan kanske jag ångrar vissa formuleringar i efterhand, men oftast låter jag de stå kvar ändå. Jag vill inte verka rabiat samtidigt som jag inte vill censurera mina texter. Jag tar liksom för givet att man inte läser min blogg om man inte gillar den. Du kanske har något tips på hur man kan tänka där?

 • Reply Jennie 27 februari, 2012 at 15:25

  Fast att nolla kolhydraterna är ju nåt som långt ifrån passar alla. Sen att det kan vara en bra idé att minska kolhydraterna om man vill ner i vikt, att kolhydrater inte är essentiella och att studier visar att kolhydrater inte är nödvändigt för att bygga muskler och inte behöver fyllas på efter styrketräning tycker jag att i alla fall träningsvärlden verkar insatta i.

  Jag gillar inte LCHF-hypen som blivit, som att det vore nåt universalmedel. Det känns inte som att man får tycka att man känner sin egen kropp bäst utan att man måste dra ner på kolhydrater, punkt!

  • Reply dessi 27 februari, 2012 at 15:30

   Vem har sagt något om att nolla? Jag skrev lågkolhydratkost, för mig innebär det allt från 0-100 gram kolhydrater.

   • Reply Beffa 27 februari, 2012 at 18:13

    Håller med dig här Dessi, du skrev ju aldrig nolla. Det jag ogillar med ”LCHF-hypen” som blivit är isåfall att folk TROR att det handlar om att äta NOLL kolhydrater och sleva i sig smör ur burken. Det verkar ju vara det folk tror iaf när man läser en del kommentarer på tidningasartiklar osv. Man missar liksom att det står ”LÅGkolhydratskost”, inte NOLLkolhydratskost. Visst vet jag också att det finns de som nollar kolisarna men det är ju inte det man i första hand syftar på eller hur?! =)

 • Reply Mitt vs. ditt ansvar | 27 februari, 2012 at 15:59

  […] såna här kommentarer. Jag har på den senaste tiden fått väldigt lite mothugg, det har jag tolkat som att […]

 • Reply Beffa 27 februari, 2012 at 18:11

  Tycker det var jätteroligt, mamma ringde och berättade att hon varit och kollat kolestrolet å då hade de pratade lite om vad hon åt och så. Å hon hade ju fått rådet att ”ät riktigt smör, inge margarin” å ”passa dig för mjöl å pasta, ris osv.” och de hade pratat en del och Mamma hade förstått att de var åt LCHF hållet som förespråkades! Det tycker jag var jättekul, å mamma med :D (nu äter ju mamma redan så(inte ren LCHF kanske men lågkolhydratskost iaf!) så det blev ju bara extra roligt samtal för henne)

 • Reply Klargörande: | 27 februari, 2012 at 19:32

  […] har funderat en sväng och förstår nu varför den sista meningen i det här inlägget kan ha varit […]

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.