Tankar

Mitt vs. ditt ansvar

Angående såna här kommentarer. Mothugg, kritik.

Jag vet inte hur jag ska förhålla mig. Ena sidan av mig tycker nog att hon har rätt för jag kan ibland känna att jag är lite för på och lite för tjurig och har lite väl starka åsikter, medan andra sidan tänker att det är en helt knasig reaktion. Min blogg är min ventil. Jag försvarar mitt kostval eftersom jag tycker att det är befogat. Okunskapen och kritiken ser och hör jag överallt. Det här är min reaktion. Lite som Lady Dahmer.

Jag har på den senaste tiden fått väldigt lite mothugg, det har jag tolkat som att folk som inte gillar min blogg inte läser den eller att de som inte gillar min blogg men ändå väljer att läsa den håller tyst. Båda funkar lika bra i min värld. Men jag vet inte hur jag ska ställa mig till kritik som handlar om bloggens inriktning. Är det jag som verkligen är taskig eller är det läsarens ansvar att inte låta sig ta åt sig eller sluta läsa?

Jag läste det här inlägget hos Evelina. En mamma hade skrivit till henne eftersom hon tyckte att Evelina signalerade ut fel kroppsideal till sin tonårsdotter. Herregud vad tragiskt. Det hade varit en sak om Evelina verkligen hade haft en osund inställning till sin vikt, men hennes blogg andas kärlek till sitt barn, inredning och mode. Jag förstår inte den där mammans reaktion över huvud taget.

Om jag hittade en blogg som jag inte gillade hade jag inte läst den. Hade jag ändå haft svårt att hålla mig borta hade jag kanske ändå valt att läsa i smyg. För det är inte bloggförfattarens fel att jag tar åt mig. Samtidigt som jag vet att man ibland kan bli jäkligt provocerad. Ett svårt ämne..

Vad tycker ni?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Maria 27 februari, 2012 at 16:40

  Det förra inlägget är nog det jag tycker har varit mest ”provocerande” hittills när det gäller LC vs HC, men jag blir inte speciellt berörd av det, jag äter själv en blandning av all möjlig mat och inte efter någon särskild bokstavskombination. Jag gillar din blogg för att den känns äkta och inte så klämkäck som andra mat/träningsbloggar kan vara. En bra blandning, helt enkelt. Jag har andra bloggar jag läser med ”hatkärlek”, där jag inte håller med om allt men ändå inte kan hålla mig ifrån (en typisk skämsblogg jag läser är Kissies…) :) Gillar dig skarpt!

 • Reply Katarina 27 februari, 2012 at 16:52

  Som läsare har man ju ett val – att läsa eller låta bli. Om man läser men inte håller med så är det klart att det ska finnas utrymme att kommunicera detta men absolut inte på vilket sätt som helst.

  Jag gillar din blogg skarpt och även om jag inte delar ditt intresse för LCHF så skriver du om så mycket annat som jag tycker är intressant att läsa om. Så fortsätt du skriva om det du gillar och tycker är bra :)

 • Reply Fredrik 27 februari, 2012 at 17:00

  Fortsätt skriva som du gör. Man måste ibland skriva lite provoserande för att få fram sitt budskap.

  Om någon kommenterar på ett dåligt eller otrevligt sätt så säger det mer om hur de är som människor än vad de faktiskt valt att kommentera på.

 • Reply Josefin 27 februari, 2012 at 17:19

  Jag håller helt med, och du har nog fått det lite om bakfoten om du tror att jag inte gillar din blogg. Det är ju det jag gör egentligen. Men ibland kommer det inlägg som jag inte förstår.
  Just i det här fallet tror jag att det har att göra med att för mig är det en sjävklarhet att alla som tänker och andas hälsa skär ner på snabba kolhydrater och utesluter socker, eller iaf har inställningen att man borde göra det. Lågkolhydratkost HAR slagit igenom och det är fler som är för än mot. Det är väl där det då känns lite konstigt att läsa dina tankar om hur alla tycker att man borde trycka i sig kolhydrater och hur detta behöver motbevisas och dumförklaras konstant.

  Jag vet inte om det kommer fram vad jag menar. Men det du ska ta till dig att trots mothugg så följer jag bloggen, och det är inte nåt skämsfölja här inte, utan för att jag tycker det är intressant. Men ibland känns det provocerande och hur hade du reagerat om det du skrev aldrig skapade några reaktioner? Så se det positivt ;)

  • Reply dessi 29 februari, 2012 at 10:05

   Nej det är sant. En blogg utan gensvar är rätt trist, men jag lovar att positiva hejrop på inlägg du gillar gör större genomslag än att bara skriva negativ kritik.

 • Reply Sofia 27 februari, 2012 at 18:04

  Jag tycker absolut att man ska skriva der man vill och tycker på sin blogg och läsaren får självklart välja att läsa eller inte!

  Jag började läsa för att jg ville läsa fler ”jogg-bloggar” och det saknar jag jättemycket, men det är ju inte ditt fel att du är skadad! Att LCHF nu tar en ganska stor del har jag inget emot även om det inte är det stora intresset för mig! Du har däremot fått mig att reagera på hur mycket socker det finns i allting så det tackar jag för! :-)

  Svammel svammel ;-) hoppas att det går fram vad jag menar :-)

 • Reply Dessi 27 februari, 2012 at 18:55

  Tack för era kommentarer! Jag tycker själv att lite småkaxiga och provocerande bloggar är uppfriskande i det annars så mellanmjölksaktiga Sverige :) Det verkar vara ovanligt med åsikter och att stå för dem.

 • Reply J 27 februari, 2012 at 18:55

  Hej Dessi! Har läst din blogg sen i december ungefär när jag började surfa runt efter LCHF-inspiration. Även om våra livsstilar och matmönster skiljer sig en del ifrån varandra får jag väldigt mycket inspiration av att hänga här, du är grym! Jag tycker inte att du provocerar för mycket med dina tankar om kost men det är viktigt att komma ihåg att alla har vi olika gränser och anpassar LCHF till att passa just vår kropp. Vill jag läsa ”vanliga” träningsbloggar hade jag ju gjort det men nu har jag fastnat här tack vare ditt LCHF-tänk :-) Heja dig!

 • Reply Anna från Skåne 27 februari, 2012 at 21:38

  Dessi du ska inte censurera dig överhuvudtaget! Det här är din blogg, om ditt liv, dina tankar, känslor och upplevelser! Din ventil precis som du själv uttrycker det. Läsare kan alltid välja att låta bli att läsa din blogg. Det är deras eget ansvar, inte ditt. Du kan inte ta hänsyn till alla andra. Varför ska man annars ha en blogg? Vad ska man skriva om, som passar alla? Det finns så stort utbud av bloggar, med olika nichar, så det borde finnas minst en för alla att läsa. De som inte hittar någon alls, är otroligt svåra att tillfredsställa, och antingen borde de hålla sig ifrån bloggar helt och hållet, eller börja skriva en egen blogg för att fylla ut det tomrum som de eventuellt tycker finns.

  Kram!

 • Reply Sandra 8 mars, 2012 at 15:56

  En blogg är en blogg, man får ta det ”goda” med det ”onda” hehe.. det ska ju vara en personlig ventil! Det är ju inte som en företagssida där man måste representera ”sitt arbete” och tänka 10 steg framåt (vad som kan gynna företaget).

  Men nu inte sagt att man kanske ska kläcka ur sig vad som helst.. men det är något man måste ta ställning till själv (vi är alla olika och uttrycker oss på olika sätt). De som inte vill läsa kan ju alltid gå härifrån (eller ja ifrån sidan de är på överlag.. ingen tvingar dem att vara kvar).

  Däremot måste de som bloggar mer hmm ”proffesionellt” tänka på vad de skriver och hur de presenterar saker och ting.. även om de inte vill, så kan de ha stor inverkan i andras liv och bli lite av en idol.. och ungdomar speciellt är väldigt mottagliga för ”internetbaserad/mediabaserad” information.. och man vill inte skicka ut helt fel signaler (det är en hårfin gräns om man bloggar mer proffesionellt hmm.. säger inte att det är rätt dock!)

  Ha en grejt kväller,
  MVH Sandra

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.