Livet

Boken om Lanemo Konditori & Bageri är här!

I fredags traskade jag till Lanemo Konditori & Bageri på Västra Vägen för att träffa Anna och Ola tillsammans med Ivana. Vi skulle äntligen få se det färdiga resultatet av det bokprojekt vi jobbat med hela sommaren! :)

Lanemo fyller 80 år i år och ger nu alltså ut en bok om dess historia och en bit av cafékulturen i Linköping. Boken är fylld av smaskiga recept.

Ivana har skrivit texterna och jag har tagit bilderna. Vi har intervjuat personal, stammisgäster, släkt och alla möjliga personer som har haft något intressant att säga om Lanemo – Linköpings äldsta bageri, konditori och café. Det har varit otroligt kul att träffa människor på det här sättet :)

Boken blev SÅ mycket finare än jag vågat hoppas på! Omslaget ser ut som en godisbit och jag hoppas många vill köpa den. Det här är vår tredje bok tillsammans och vad vi nu vet vid det här laget är att det blir alltid mycket mer jobb än man tänkt sig. Jag som aldrig stylat bakverk inför fotografering tyckte det var jävligt svårt, men som tur är fick jag fin hjälp av Elisabeth och fick låna en del schysst porslin av butiken 200 kvadrat här i stan.

Finns hos Lanemo att köpa till ett schysst pris! <3

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.