Foto, Livet, Löpning

Göteborgsvarvet 2013

Vi åkte ner till Göteborg i fredags och Fredrik hade ett äss i rockärmen – hotell Avalon!

Mässan
Efter lite shopping på stan begav vi oss till Varvet-mässan där ett nytt skomärke presenterades för mig – Salming. I samarbete med Jonas Colting har man tagit fram en skokollektion med lätta skor med varierande grad dämpning för ett mer naturligt löpsteg. Än finns inte skorna i butik men jag hoppas vi får se dem på Löplabbet och Runner’s store inom kort.

2

23

4

Maten & staden
Eftermiddagen och kvällen spenderades på Göteborgs gator, på mässan och på hotellets restaurang där jag åt hälleflundra.

25

7

11

9

24

13

14

Loppet
Vi somnade tidigt och gick upp runt 10-tiden för att hinna äta frukost och checka ut från hotellet. Fredrik skulle starta klockan 13:08 och vi var på startområdet lite innan 12. Vi samlades vid Akeles samlingspunkt där flera Akeliter låg och slappade i skuggan innan start.

Här mötte jag upp naprapat-Karin (hennes kille Stefan skulle springa) och Bella anslöt lite senare. Vi tre stod strax innan målområdet och hejjade på löpare i den stekheta solen. Vi såg flera löpare som helt tagit slut på sig själva, även elit vilket iallafall jag tycker är ovanligt. Fredrik sade senare att han aldrig sett så många klubblöpare ligga i diket. Riktigt läskigt!

Jag såg den segrande ugandiern Jackson Kiprop springa i mål, första svensk, första svenska (Isabellah Andersson) och första Akelit (Anders Kleist som även brukar vinna loppet Sveriges brantaste) och Anders Szalkai.

1

18

15

16

19

Fredrik sade efter loppet att det var det värsta han varit med om. Det var till och med värre än Stockholm marathon med rekorddåligt väder (regn, blåst och 4 grader ni vet). Så han blev inte nöjd över sin tid även om jag kan tycka att det är en riktig killer-insats att ta sig i mål över huvud taget i den här hettan.

21

När vi kom tillbaka till hotellet väntade en flaska champagne och chokladpraliner med frukt. På kvällen åkte vi hem till Bella och hennes kille för att kolla på schlager-EM med några av deras vänner. En kanonhelg! :)

6

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Emma B. 19 maj, 2013 at 16:58

  Åh, vi kunde ha setts igår eller i fredags då. :P Men men. Jag sprang också men har ju inget annat år att jämföra med så jag var jättenöjd med min tid. Dock var det så sjukt svårt att springa om eftersom alla sprang så sakta, antagligen pga värmen… Håller med fredrik, jag har heller aldrig sett så många löpare utslagna på längs kanterna med vårdpersonal förut.

  • Reply dessi 19 maj, 2013 at 18:49

   Det var full rulle i Gbg hela helgen så det hade blivit svårt att klämma in det. Vi ses ju den 18:e och då har vi förmodligen lite mer tid :) Bra jobbat förresten! Såg på instagram och på din blogg att du klarade ditt uppsatta mål.

 • Reply Sofia 19 maj, 2013 at 22:11

  Alla som kom i mål igår gjorde en riktigt bra insats. Verkligen inte rätt dag att slå några rekord! Jag sprang för första gången och det ska jag göra om, men det var förjävligt vissa perioder! Nästan värre än att föda barn ;-)

  • Reply dessi 20 maj, 2013 at 16:19

   Jag håller med! :) Bra jobbat i värmen!

 • Reply Alexandra 21 maj, 2013 at 09:30

  Tack för din kommentar! Nu äntligen börjar besvikelsen lägga sig lite och revanschlusten har kommit fram.

  Maten ni åt ser mer än god ut, och som vanligt bjuder du på inlägg med fantastiskt bra bilder, det är annat än mina iPhonebilder det, haha.

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.