Kost, Länkkärlek, Träning

Bygga muskler utan kolhydrater?

Kan man bygga muskler utan kolhydrater?

Det är något jag gärna vill ta reda på. Jag undviker inte kolhydrater av ren princip utan för att jag känner att kroppen mår mycket bättre utan stora mängder kolhydrater. Hur mycket kolisar jag får i mig varierar men det ligger på mellan 40 och 70 gram. Kolhydraterna intas främst i samband med träning.

Min hy är bättre, min mage fungerar bättre, jag sover bättre och känner mig piggare. Lider väldigt sällan av halsbränna eller huvudvärk, någonting jag led av så gott som varje dag förr. Jag trodde då att min lösning hette Novalucol..

Det vore ju förargligt om en kost som jag mår så bra av inte skulle vara bra för musklerna.

Här har ni en brud som styrketränar och käkar LCHF. Visst, hon äter en del kolhydrater i samband med träning men det gör jag också.

Therese Nilsson – Stay Fit

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Therese 12 december, 2011 at 13:37

  Hej! Vad roligt att du gillar bloggen! ;)

 • Reply Martina 12 december, 2011 at 14:20

  Jag & Therese pratades vid en stund på fitnessmässan, hon är jättetrevlig och jättefit!

 • Reply Jennie 12 december, 2011 at 19:32

  Eftersom kolhydrater inte är essentiellt kan jag inte några problem med att bygga muskler utan kolhydrater. Kroppen tillverkar glykogen av ketonkroppar istället och det som ökar proteinsyntesen är protein och inget annat. Finns inte heller några entydiga bevis att kolhydrater efter träning hjälper muskeluppbyggnaden.

  • Reply Dessi 12 december, 2011 at 22:46

   Bra input. Så tänker jag med! :)

 • Reply Pia Nyberg 15 december, 2011 at 04:56

  Osså går du ju kurs hos mig och får lära dig mer :-) KLART du kan bygga muskler utan KH!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.