Träning

Drömmen om ett hemmagym

Jag har nyttjat min friskvårdstimme och styrketränat axlar, bröst och rygg efter lunchen. Kunde öka på i axelpress med hela 1 kg! Bara ett set men ändå, jag blir starkare. Nu tar jag 7 kg i axelpress med hantlar, när jag började tog jag 5 kg som max i ett set. Idag är 5 kg standard.

Jag körde en ny övning – axelrotation (film på youtube här) som tog riktigt bra. Det sveeeed i axlarna.

När Fredrik och jag flyttar till större ska vi definitivt skaffa ett hemmagym med hantlar och stänger, kettlebells och pilatesbollar ♥ Ett rum som andas träning! Där vi kan ha bilder, våra medaljer och diplom från olika lopp.

Vad skulle vara det viktigaste träningsredskapet i ert hemmagym?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Malin I Form 11 januari, 2012 at 15:24

  Ååh ett hemmagym hade vart lovely och det första som hade fått plats hade vart kettlebells :)

  SV: Vad roligt att du tycker det :) Och mer kommer komma, hihi!

 • Reply Josefin 11 januari, 2012 at 15:42

  I förra veckan sa jag det till min sambo också, att när vi flyttar ska jag ha ett träningsrum.. han mumlade något som jag tolkar som ett jublande jaaaa :P Men det är nog ett tag dit. till dess får jag nöja mig med TV och yogamatta här hemma :P

 • Reply Florence 11 januari, 2012 at 16:31

  En mjuk matta samt dvd och tv så man kan gympa. Därefer kommer nog motionscykel, absolut inte crosstrainer.
  Kram

 • Reply Carro 11 januari, 2012 at 16:38

  Ett löpband, hantlar och en skivstång :)

 • Reply Jenny 11 januari, 2012 at 16:57

  Kettlebells och TRX som vi har men framför allt skall det vara lättillgängligt- just nu har vi vårt ”träningsrum” på den oinredda vinden. visserligen har vi trappa men man måste lyfta bort två bitar av innertaket för att komma upp och det är knöligt så därför drar vi oss för att använda det nu på vintern när det inte kan vara öppet eftersom vinden är oisolerad o det kyler ner hela huset.

 • Reply Jennie 11 januari, 2012 at 17:49

  Skivstång och hantlar, då kan man träna hela kroppen. Sen skulle jag utöka med bänk och powerrack! Fast jag skulle aldrig skaffa ett hemmagym, jag lyckas inte träna hemma utan behöver komma bort. Dessutom älskar jag gymmiljön. :)

 • Reply Julia 11 januari, 2012 at 18:31

  Vi flyttar också ut på landet snart och vår plan är att införskaffa ett TRX-band och en chinstång att sätta i dörren. Sedan kommer trädgården och skogen bakom husknuten också fungera som vårt naturgym med sina stenar och stockar.

 • Reply Anna 11 januari, 2012 at 18:44

  Mitt träningsrum är guld! Fast tyvärr finns det inte så mycket roligt i det ännu. ;-) Pullup bar, hantlar och diverse hemmasnickrade viktgrejer, en crosstrainer och en tom golvyta. Den ska fyllas med löpband och skivstång med bänk och ställning när plånboken tillåter, och lite senare en träningscykel. Synd att det ska vara så himla dyrt om man vill ha grejer som tål att användas.

 • Reply Pethra 11 januari, 2012 at 19:20

  En crosstrainer, hantlar, boll och en stor bra matta. :-)

 • Reply Peter 11 januari, 2012 at 22:15

  Skivstång, böjrack med chinsstång (sen kan man ju fästa massa saker i den). Sen är ju kettlebells och ett löpband trevligt med.

 • Reply Lotta 12 januari, 2012 at 08:10

  Kettlebells, clubbells och TRX om man får drömma lite…

 • Reply Helena 12 januari, 2012 at 10:04

  Mitt hemmagym är ett hörn i vardagsrummet. Spinningcykeln har varit viktigast under studietiden – distanspass med pluggböcker på styret är inte kul men tidseffektivt ;-)
  Pilatesbollen har nog fungerat fler timmar som datastol än som träningsredskap – men också räddat många av de där extra bålstabilitetspassen som är för korta för att kännas värt att åka till gymmet för…
  Grenspecifikt för inlines/skridsko är slideboarden speciell – men har använts rätt lite sedan jag fick bra inomhusträningsmöjligheter på inlines i Umeå :-)

  När det gäller styrketräning med vikter föredrar jag ändå att ha ett ”riktigt” gym inom rimligt avstånd…

 • Reply Karin 12 januari, 2012 at 12:10

  LÖPBAND! :)

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.