Träning

Cirkelfys & bålaktivering

Efter att ha sett ut den julgran (som vi ikväll huggit själva och som nu står i vedboden för att långsamt bli varm), så åkte jag in till gymmet och körde Cirkelfys. Jag har gått på några av F&S pass tidigare, men mest när jag gick på högstadiet och körde medeljympan frekvent under en period.

I måndags var jag på basjympan och så på ett flex-pass på kvällen. Flex innebär att man jobbar med rörligheten i kroppen. Men dagens pass var lite mer pulshöjande. Cirkelfys är ungefär som det låter. Ca 10 stationer, 1 min på varje station och tre varv.

De övningar man utför kan t ex vara viktade utfall, sidoplanka, armhävningar, marklyft med kettlebell, knäböj med hopp i TRX osv. Perfekt för att få grundstyrka i kroppen, men även ett grymt pass för de som är vältränade eftersom det går att skala övningarna och göra de tuffare (och lättare såklart).

Under upphöjda armhävningar som vi körde mot en ställning på golvet, så kände jag för första gången en bålaktivering. Jag spände magen för att inte krokna i min armhävning, och det är nog den första gången jag känt det under armhävningar. Bålen är annars min akilleshäl, men jag tränar på att aktivera den i olika sammanhang. Det verkar hjälpa :)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.