Dagens middag, Träning

Skivstång & kyckling på fredag

Det äts inte så mycket kyckling i det här hushållet, kan jag erkänna. Mest för att jag inte riktigt fattar hur man ska göra eller att jag inbillar mig att det är krångligt.

Men! Det är ju inte krångligt! Jag köpte en krydda med massa gottigt i som jag blandade med matolja och smorde in kycklingbitarna med. Och så in i ugnen i en halvtimme. Till det gjorde jag ett kryddsmör där jag hade i vitlök, chili flakes och färsk oregano. Piece of cake! :)

Och skivstångspasset gick galant idag. Det var skivstång intervall vilket betyder att man kör styrka i ca 45 min och så avslutar man med konditionsövningar, alltså fett jobbiga konditionsövningar som typ burpees och sånt. Konditionen är körd i botten så jag stånkade som en gris och gled runt i min egen svett. Men vad kul jag hade!

Dagens matintag:
Stor portion kvarg med GI-müsli och kokosflakes
Fyra knäckemackor med smör och ost
Kyckling med kryddsmör och broccoli

Ganska exakt 33% fördelning var mellan makronutrienterna (fett, kolhydrater, protein). Jag äter liberal LCHF och när jag tränar mycket (speciellt styrka) så märker jag att kroppen kan hamna i ketos vid betydligt högre kolhydratintag än vad som brukar vara normalt, så därför äter jag lite mer. Ketosen gör mig skakig och orkeslös nämligen, och jag gillar inte den känslan.

Och och ooooch! Den här donnan har varit utan socker i över en vecka. Det är stort för en känsloätare som mig som firar och bedövar med socker hela tiden. High five på den!

Träning:
60 min skivstång intervall

DSC_1005

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.