Cykel

Cykelköp

Hej Dessi!
Jag vill börja cykla som motion. Cykla fort men inte mycket off road, grusväg som mest.
Vill ha en billig och lätthanterad cykel… Vad ska jag köpa?

Svar: Klurig fråga! Men det finns lite olika alternativ, beroende på hur mycket du kommer cykla, vart du kommer cykla och hur din budget ser ut. Med tanke på att du skriver att du eventuellt komma cykla på grusvägar också så skulle jag kika på dessa tre alternativ.

Hybrid
Hybrider kallas cyklar som är inspirerade av tävlingscyklar av olika slag men är mer anpassade för vardaglig cykling. Dom är lättrullade, stabila och förberedda för praktiska tillbehör som skärmar och pakethållare. Populära för såväl pendlarcykling som träning på grus och asfalt.

En hybrid kan du få för 3 000-5 000 kr.

234156_65565_tif_zoom_2-2

Mountainbike (MTB)
En mountainbike tål tuffa tag i skogen och rullar på bra på grusvägar. Funkar också relativt bra att cykla med på vanliga vägar, men cyklar du mestadels asfalt skulle jag råda dig att sätta på ett par ”slicks”, dvs ett par smalare däck utan så grov mönstring för bättre rull.

Kika även på en MTB med lite större hjul (27,5″ eller 29″) då dessa rullar bättre. Skulle du bli sugen på att cykla i skogen är det här hojen för dig.

En bra nybörjar-MTB kostar någonstans runt 6 000 kr.

804069

Cyclo Cross
Som en landsvägshoj fast med lite grövre däck som tål lite tuffare tag som grusvägar och stigar. Funkar även som landsvägshoj och pendlarcykel. Fördelen med en Cyclo Cross är också att du kan cykla med den året om.

En Cyclo Cross kostar i runda slängar runt 8 000-10 000 kr.

844008.jpg

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.