Mountainbike

Cykling på vintern

Jag är ingen cykla-på-vintern-expert. Faktum är att jag aldrig riktigt gillat att cykla på vintern. Det är meckigt med alla kläder och trögtrampat med grova däck som ska ge bättre fäste. Så kände jag åtminstone när jag cyklade analogt. Grövre däck till min e-mtb köpte jag i höstas, och de funkar riktigt bra! De ska få sitta på året runt tänkte jag. Trögtrampandet är ju inget större problem numera, tack och lov!

Klädd för minusgrader

Innan jag stack ut på hojen så tog jag på mig ett par byxunderställ i trekvartsmodell och ett par flossade varma byxor från Craft. Ett par tjocka sockor på fötterna. På överkroppen en tunnare underställströja med en tjock underställströja över, och sen en termojacka från Craft. På händerna ett par tjocka handskar från Hestra. På huvudet en tunn löparmössa från Craft och runt halsen en buff (det blir så kallt om hakan annars). Jo jag gillar Craft. Jag har samlat på mig en del plagg genom åren och den tunna mössan har jag haft i över 10 år. Bra kvalle!

I början av turen frös jag om fingrar och tår, men när jag till sist blev varm var det bara tårna som frös. I skogen låg ett tunt lager snö och det var halare på stigarna än i förra veckan då det inte fanns någon snö. Det är ändå fantastiskt att jag kan cykla en sån här dag! -9 grader mitt på dagen. Är tacksam för att det är lågsäsong på fotofronten så jag kan sticka ut och få solen på mig.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.