Tankar

Det finns ingen helig graal

Therese Borgelöv driver en himla bra tränings- och kostblogg som jag tycker att alla ska läsa :)

Jag läste den regelbundet förr, men sedan tappade jag bort den och nu har jag hittat tillbaka. Och ikväll har jag läst ikapp de senaste månadernas inlägg. Fastnade direkt för ett superinlägg som heter Att konstruera ett träningsprogram.

Jag tror att många, inklusive mig själv, tror att det finns ett och endast ett sätt att bli vältränad på. Att det finns någon slags helig graal som bara vissa personer tagit del av. Så istället för att dra till gymmet och träna för att nå våra mål så sitter vi på nätet och googlar eller köper tonvis med träningstidningar för att hitta svaret. När tiden vi spenderar där egentligen kanske skulle vara bättre spenderat på att verkligen träna? För vi lever i en tid där vi har all världens information tillgänglig när vi vill dygnet runt. Så hur kommer det sig att inte fler av oss lever sunt och thar den där kroppen vi strävar efter? (OK, ytligt.. men kom igen, alla vill vi ha en snygg och stark kropp).

Hemligheten kanske inte ligger så mycket i hur exakt vi tränar utan om mängd och kontinuitet? Och att verkligen träna det vi tycker är kul och inte nödvändigtvis tvingar oss själva att köra en övning, som man egentligen avskyr, bara för att man tror att den är ett måste och skapar en stor barriär för att över huvud taget ta sig till gymmet.

Personligen hatar jag att göra höftlyft, sidoplanka (plankan över lag faktiskt) och övningar som involverar en pilatesboll. Men jag älskar att träna med skivstång, och faktiskt så kan man faktiskt sätta upp ett bra träningsupplägg med enbart skivstång om man vill.

Gillar du att köra lågreps? Kör lågreps och satsa på att bli starkare där. Gillar du högreps? Kör högreps och satsa på att bli starkare där. Gillar du löpning? Spring! Älskar du att dansa? Dansa!

Träna det ni tycker är kul och det kommer vara med er hela livet.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Charlotta Sofia springer o trimmar 30 november, 2013 at 10:46

    Känner mej lite träffad av den här texten. Springer gör jag, mycket och ofta. Men sen kommer de där tankarna: Gör jag fel? Jag borde träna mer styrka, men vilken slags styrka? Sen googlar jag och det finns så sjuuuukt mycket info. Ibland info som säjer helt olika saker och så blir jag förvirrad och kör ingen styrka alls. Det hade ju kanske varit bättre om jag kört på situps och utfall under den tiden, sånt jag faktiskt kan.

  • Reply sofia 30 november, 2013 at 22:42

    jag tror också att det är lätt att man fastnar i planeringsläget om man försöker optimera för mycket. man tar sig aldrig iväg till gymmet, för man måste smida färdigt superplanen först.

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.