CrossFit

Do it Do it!

Den här filmserien – ”Killing the Fat man” – kikade jag och Fredrik på häromdagen och jag fascinerades. Det handlar om en fd. soldat som försoffat sig som börjar träna CrossFit regelbundet. Vilken kroppstransformation han går igenom! Se! Finns än så länge i 10 avsnitt.

Jag har nu fått större insikt varför träning som denna är nyttig för mig. Jag märker att jag är svag i uppförsbackar i alla grenar jag tränar, dvs både i löpning, inlines och cykling. Och då är det mer styrka, mer muskler som behövs! Jag har ganska dålig fantasi på gymmet och det finns liksom ingen som håller ett öga på tekniken som det är i CrossFit. Där håller ju tränarna koll på en och deltagarna också för den delen.

Jag upplever också att jag har svårt att få kontakt med vissa muskler när jag kör styrketräning och det blir gärna samma övningar hela tiden. I CrossFit gör man inga bicepscurls eller bröstpress, utan man kör armhävningar och andra funktionella övningar som tränar fler muskelgrupper samtidigt. Det gör att jag inte glömmer bort eller nonchalerar vissa muskelgrupper för att den är tråkig eller svår att träna. I slutet av varje pass på boxen är det många som kommer fram och säger ”Bra jobbat” osv. Hur många är det som gör det på ett gym?

Just nu nojjar jag mig nog lite över övningar som jag inte alls behärskar, typ som pull-ups och dips. Men jag tror jag kommer överleva det också, för jag måste inse att ingen bryr sig om att jag är klen. It’s all in my head. Folk tycker förmodligen bara det är grymt att jag är där och gör nåt åt det, right? Jag kommer ju inte vara klen för alltid. :)

Aptiten har ökat de senaste dagarna! Vikten likaså. Äter inget skräp men kroppen behöver mer nu. Därför har jag beställt en sånhär fiffig digital kaliper, som jag har sett flera bloggare använda, för att mäta fettprocenten med. Bort med vågen!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Mikaela 12 juli, 2012 at 10:13

  Jag var också rädd för övningar jag inte klarade av på Crossfit, men jag tycker alltid att de hjälper en att hitta något man klarar av. Jag är t.ex. grym på pullups nu. Ja, med massor med gummiband såklart :)

  • Reply dessi 12 juli, 2012 at 10:19

   Det blir ju perfekt med nya större boxen sen! Mer tillfällen att träna själv. :)

   Har du varit på något pass på sistone?

 • Reply Mikaela 12 juli, 2012 at 11:19

  Mjaa, det var ett tag sen. Tycks aldrig få tid över :( Och så har jag velat fokusera på simningen av förståeliga skäl :)

  Men nu när semestern kommer har jag tänkt försöka gå, kanske imorgon kväll eller på lördag om det finns plats. Måste bara komma över det där ”åh gud vad det ser jobbigt ut, jag tar går nog en annan dag” när jag läser bloggen om vad som är morgondagens pass :)

  • Reply dessi 12 juli, 2012 at 11:28

   Haha ja risken finns ju! Jag tänkte gå på passet kl 17:30 imorrn. Det fanns två lediga platser kvar när jag kollade sist :)

 • Reply Träningsglädje 12 juli, 2012 at 17:01

  fan. jag kanske måste våga mig iväg på crossfit då… ;)

 • Reply Marta 12 juli, 2012 at 17:17

  Vad grymt att du hittat något du tycker är skoj och som känns givande. Det är ju träning när den är som bäst. Rolig och effektiv! Berätta mer om den digitala mätaren.

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.