Produkter, Vikt

Test: Digital kaliper

Det har varit en riktigt pissig dag idag. Men jag kom iallafall iväg och hämtade ut kalipern jag beställde igår. Vi började mäta för fulla muggar här hemma! Fördelen med en digital kaliper är att den automatiskt räknar ut fettprocenten när man har mätt på tre olika ställen (triceps, midja och framsida lår för kvinnor). Med en vanlig kaliper måste man räkna ut resultatet själv. Dessutom kan man lagra informationen i mätaren och ha upp till 4 st användare.

Just den här kalipern heter Warrior digital och finns att köpa lite varstans på nätet, bland annat här och här. Den kostar en slant men det är iallafall billigare än att gå till ett gym och mäta sig där och den ger en mer tillförlitlig mätning än en våg.

Fredrik fick en resultat på 21%, jag hade gissat på 22. Jag fick ett resultat på allt från 34 till 37,9% vilket gjorde att jag typ hoppade högt. Visst, jag kunde greppa skitmycket på låret och jag kanske gjorde fel eller nåt. Jag ska be Fredrik testa några fler gånger på mig ikväll. Sorry to disappoint om nån trodde jag var ”fit” haha :) Här finns det massor att jobba på!

Snygga Therese har skrivit ett bra inlägg hur man använder den och varför.

Har ni mätt er fettprocent med en kaliper någon gång?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Träningsglädje 12 juli, 2012 at 20:46

  äsch. skit i procenten och fokusera på den förbättring du gör, det är ju trots allt det som är det viktiga. innan man gör fettmätning ska man ju ha ätit enligt en viss rutin annars skiljer det en del. men det viktiga nu är att du har utgångsläget. nu kan du fokusera på förbättringen och då spelar det ingen roll om det stod 40, 30 eller 20. du är grym dessi!

  • Reply dessi 12 juli, 2012 at 21:53

   Tack Sara! Vad kul att höra :)

 • Reply fine 12 juli, 2012 at 21:01

  Japp, vi utbildades att använda vanlig kaliper på PTskolan. Men hur kan ni räkna ut fettprocenten om ni inte också har en skelettmätare? Då kan man ju inte veta det fettfria massan. Eller?

  • Reply dessi 12 juli, 2012 at 21:17

   Jag tror den går efter några standardvärden så precis exakt är den inte då, men den ger ett mer korrekt resultat än min impedansvåg här hemma om man gör rätt det vill säga. Dessutom är det ett bra instrument för att mäta utveckling och det kanske är viktigare än att fettprocenten visar exakt rätt? Syftet är ju att den ska sänkas. En skelettmätare är ju ingenting var man har hemma i garderoben precis, tyvärr :)

   • Reply fine 12 juli, 2012 at 23:25

    Jamen absolut! Jag menade inte att låta kritisk, jag var mest intresserad av hur den funkar – det låter som en smart uppfinning! Det krävs att man lär sig hur man ska använda den. Tänk på att hudvecket skall vara lika stort varje gång och att man inte får med mer än bara hud + underhudsfett. Man ska kunna ”rulla” fingrarna mot varandra. (svårt att förklara!) :)

 • Reply Västgötskan 12 juli, 2012 at 21:33

  Nope aldrig. Jag har varit lite nyfiken, men samtidigt så tänker jag: ”Äh, så länge jag är nöjd med träningen och kör hårt för att ”bara” må bra, så är det skitsamma om jag har 30 % eller 40 %… :-D

  Modigt att du vågar kolla. Jag tror jag låter bli. ;-)

  Kram

  • Reply dessi 12 juli, 2012 at 21:54

   Haha det kanske är bäst att låta bli då :) Men jag kände att jag vill ha en utgångspunkt att kämpa emot, för min våg här hemma kan diffa massor beroende på vätskenivån i kroppen osv. Tack! :)

 • Reply Richard J. 16 juli, 2012 at 09:35

  Har aldrig provat kaliper. Jag har dock en bioimpedansvåg (en Tanita BC-601). Den använder jag mest för att se skillnader. Själva värdet får man ta med en stooor nypa salt.

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.