Tankar

Don’t overcomplicate things

Är inte vi människor mästare på att komplicera saker och ting? I synnerhet när det gäller hälsa och träning. Det är väl därför som hälsotidningar säljer så himla bra? För att de säger sig ha hemligheten. Den där genvägen eller det där knepet vi vill ha. Precis som att träningen ger noll resultat om vi inte kör en fyrsplit på gymmet, eller om vi inte lyfter eller sänker vikten på en exakt tid.

Visst går det att göra träningen på fel sätt om du vill ha ett visst resultat under en viss tid, men för de flesta vanliga motionärer som vill få bättre kondition eller mer muskelmassa är A och O att träna tillräckligt tungt och tillräckligt ofta. Det vore väl oerhört korkat av evolutionen att skapa människokroppen på ett sätt som gör att du inte får starkare muskler om du inte sänker den där stenbumlingen du just lyft upp tillräckligt sakta?

Jag vet att det ibland kan vara skillnad på att träna för att bli stark och för att få maximal muskelmassa, men ändå. Jag tror vi bara behöver tänka efter för att förstå att vi redan är på rätt spår. Att tro på sin metod är viktigt för kontinuiteten, tror jag. Eller bara känna efter. Mår jag bra av min träning? Får jag de resultat jag vill ha?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.