Styrketräning

Om cyberspace hade ett gym

Om cyberspace hade ett gym skulle det se ut såhär! Galet är ordet.

DSC03929

SÅ otroligt olikt hur ett gym ”ska” se ut enligt mig. X-force factory är stort, flashigt och JÄTTERENT. OK, salen med fria vikter är liiite ruff men allt är så nytt och fräscht på samma gång! Där spenderade jag min timme med att köra militärpressar, stångrodd, latsdrag, rodd i maskin, assisterade chins i maskin, drag till hakan med kettlebell, russian twists med kettlebell, boxhopp, triceps pushdowns och vadhävningar.

Och det fanns allt jag ville ha. Typ.

IMG_27316

Jag hade gärna sett att en del av den här salen (eller en intilliggande) var avsett för rörlighetsträning med pilatesbollar och lite sånt. Det har Friskis. Här fanns det en pytteliten del vid typ kassan(?) på 3 kvadrat där man kunde stretcha med boll och nåt mer. Litet minus där.

Det fanns också en stor area mitt i gymmet där deras specialmaskiner finns. Det är maskiner som fokuserar på den excentriska delen av träningen, dvs när du sänker vikten. Jag vet inte vad jag ska tycka, jag har inte testat och kommer kanske inte göra det heller. Trenden i hela träningsvärlden är ju ”less is more” och ”back to basics” så varför man ska krångla till det förstår jag inte riktigt.

Vidare finns det en stor konditionsdel med typ 20 löpband, crosstrainers, cyklar i olika varianter, trappmaskiner och stakningsmaskiner.

IMG_27337

IMG_27286

DSC03934

IMG_27456

DSC03935

DSC03939

IMG_27446

När man tränat klart kan man gå till relaxavdelning som har två bubbelpooler och ångbastu.

Jag gillade det här gymmet för att det erbjuder något nytt. Jag älskar Friskis och kommer inte släppa dom i första taget, men jag kan se mig träna här ibland för omväxlings skull.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply finey 1 maj, 2015 at 21:54

  Excentrisk träning ökar styrkan oerhört! Så testa gärna, du har bara saker att vinna på det! Det man absolut oftast får påminna klienter om,att inte tappa excentriska fasen. :)

  • Reply dessi 2 maj, 2015 at 12:17

   Tack Fine! :) Självklart tänker jag också på att sänka/släppa vikten långsamt, det sker automatiskt på något sätt ;) Men på det här gymet var maskinerna designade så att den excentriska fasen varade betydligt längre, och tanken är att du bara behöver köra ett set med ca 12 reps men ändå få bättre resultat än mer traditionell styrketräning. Lite som Nautilus hade förr. Jag gillar det mer traditionella antar jag :)

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.