Styrketräning

Axlar & Rygg i fokus

När man jobbar som fotograf har man ofta väldigt många icke-ergonomiska arbetsställningar på en dag. För att inte tala om att utrustningen faktiskt är ganska tung att bära runt på. Därför blir rygg, mage och axlar extra glada när jag tränar dom på gymet.

DSC03925

Just lyft till hakan med kettlebell, som jag gör här på bilden ovanför, är en rörelse jag ofta gör i mitt arbete så jag vill bli starkare här. Här tränas utsida axlar. Det går förmodligen lika bra med exempelvis hantellyft åt sidan men jag tycker det är lättare med en kettlebell.

Annars gillar jag vanliga hederliga militärpressar (pressade 15 kg på stången idag), latsdrag, assisterade chins och rodd för axlar och rygg.

Jag körde också russian twists för magen och triceps pushdowns. Triceps är en muskel jag är stark i av någon outgrundlig anledning så den är rolig att träna.

DSC03944

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Rund är också en form! 29 april, 2015 at 22:14

    Drag till hakan brukar jag köra med skivstången. Håller med om att det känns ”vingligare” att köra det med hantlar. Men det går säkert. Övning ger färdighet, eller vad den där människan en gång sa… ;-)

    Kram M

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.