Cykel, Mountainbike

Dropelidrop

Branta drops kan vara ganska läskiga. Och nu är ju inte jag något proffs alls, jag vågade ta mig nedför den här droppen förra säsongen liksom.. Och det går lååångsamt.

Vad är det egentligen man är rädd för då?
Flyga över styret.
Flyga över styret.
Och flyga över styret.

Det är här det fina med förflyttning av tyngdpunkten kommer in. Genom att lägga tyngden baktill på cykeln genom att luta sig bakåt minskar risken för att du och cykeln blir framtung och du, olyckligtvis, skulle flyga över styret. I vissa fall får man flytta tyngdpunkten långt bak genom att ”sätta sig” bakom sadeln. Om det är riktigt brant alltså. Som den här killen:

DSC00683

Ett annat smart tips är också att titta framåt, förbi hindret. Håll blicken högt! Hur ser vägen ut nedanför? Vart ska jag ta vägen sen? Det är ju ingen idé att susa nedför en knivig backe och sen krascha in i ett träd menar jag.. Dessutom, om man inte fokuserar och fäster blicken PÅ hindret är det lättare att ta sig förbi det.

Helst ska man ju ge fan i att bromsa också (farten är din vän), men det gör jag ändå.

När du övar på sådana här svåra/läskiga partier – Åk gärna med en kompis eller en cykelklubb, som kan visa dig hur du kan göra. Om du ser att någon annan kan så är det lättare att förstå att du också kan, om du bara får lite guidning och skrämmer iväg hjärnspökena :)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.