Semester

En härlig helg på västkusten

Den vackraste platsen jag vet är Bohusläns västkust. Ulebergshamn, Hunnebostrand, Fjällbacka, Smögen.. Allt så fantastiskt vackert och rofyllt.

Vi bilade till Ulebergshamn där vår vän Thomas har ett sommarhus. Det är ungefär 45 mil dit och jag körde halva vägen. Vår lilla bil är en miljöbil och drar väldigt lite bränsle (snittade 0,45 l/mil tur och retur och en tank räckte). Det är tredje året i rad som vi åker dit och jag blir lika hänförd av landskapet varje gång.

När vi kom fram gick vi bort till en udde och solade och badade på klipporna. Det var skönt i vattnet!

Senare på kvällen traskade vi bort till Hunnebostrand och åt på en restaurang som heter Eat. Jag tog havskräftor till förrätt och marulk till varmrätt. Underbart gott! Lite mycket färskpotatis kanske och jag orkade inte äta upp alla, utan här var det definitivt marulken som var stjärnan i rätten.

På lördagen åkte vi till Nordens ark, en djurpark med utrotningshotade djurarter som lever i nordiskliknande klimat. Vi såg bland annat amurtiger, amurleopard, berguv, stork, järv, snöget, snöleopard, varg och mindre panda. I strålande solsken gick vi den 3 km långa kuperade promenaden runt hela djurparken. Det roligaste var dock reptilerna. Vi såg en hel del coola ödlor, grodor och sköldpaddor. Här nedan kan ni se ett axplock av alla djur jag fotograferade.

Framåt kvällen åkte vi in till Smögen och köpte färska räkor som vi åt tillsammans med avocado, majonnäs, aioli, rom och ett glas vitt. Jag är inget fan av alkohol egentligen men just vin vore roligt att uppskatta lite mer :)

Vi satt ute på altanen ända fram till klockan två och vi såg många satelliter som rörde sig över stjärnhimlen.

Idag åkte vi in till Hamburgsund och tog färjan över till Hamburgö och en badplats som heter Vänd igen. Bara namnet lockade ju till ett besök! Det var en riktigt fin badplast med en liten sandstrand och två bryggor varav en hade en tampolin. Jag besegrade min löjliga höjdskräck och hoppade i från denna. Vi hade verkligen tur med maneterna i år! Förra året var det fullt av maneter så man inte riktigt kunde slappna av när man badade, men i år hade vi inte sett en enda.

Efter detta vände resan hem mot Linköping igen. Helgen har varit fantastisk!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Uh-huh-me.com ~Nettan 1 augusti, 2011 at 14:00

  Vi har också semestrat i samma områden :). Västkusten kan man aldrig tröttna på!

 • Reply Martina 2 augusti, 2011 at 02:33

  Underbart fina bilder! Varje bild är som ett litet konstverk :)

 • Reply ullis 2 augusti, 2011 at 22:06

  Vilka otroligt vackra bilder :)

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.