Livet, Tankar

Energi

Jag avundas dem med energi. De som efter en lång arbetsvecka ändå orkar med att anordna roliga fester och fina middagar för sina vänner. Eller de som åker på olika events, reser runt. De som orkar vara positiva och som pallar med jobbiga människor, eller som kanske inte ens ser jobbiga människor.

Fredrik har hjälpt mig att se på energi på ett pedagogiskt sätt. Han säger att man kan se energin (eller snarare bristen av den) som vatten i en bägare. Vissa personer har väldigt lite vatten i bägaren vilket gör att de kan hantera mycket stress och ha många bollar i luften innan det rinner över. Kanske rinner det också undan snabbt så att de återhämtar sig snabbare.

Själv upplever jag min bägare som full nästan hela tiden och att den lätt rinner över. Händer det något oförutsett som stressar mig och jag har sovit för lite så är det viljestyrkan det första som ryker. Då orkar jag inte äta LCHF. Då orkar jag inte med någonting. Orkar inte vara glad och vill bara hem och kura ner mig i soffan och få vila.

Jag undrar ofta varför det är såhär för mig och vad jag kan göra åt det.

Och medan jag skriver det här inlägget och hittade en passande bild slog det mig att det är ett väldigt fint fotografi och att jag bör vara stolt över vad jag skapar. Men det är inte lätt när man är trött.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Pethra 4 oktober, 2012 at 21:25

  Jag är PRECIS likadan. Har aldrig satt ord på det förut, men upplever mig väldigt ofta ledsen och stressad och som att jag inte orkar någonting utöver jobb, familj och alla dessa måsten. När måstena blir för många så får jag panik. Vill bara fly fältet och som du säger lägga mig i soffan och tycka synd om mig själv under en filt med en stor påse godis. Det är en väldigt tråkig och jobbig känsla. Och jag kommer på mig själv med att undra varför ”alla andra” orkar med ett heltidsjobb, träning, laga mat till familj, träffa vänner och släkt och allt och ändå vara glada.

  • Reply dessi 5 oktober, 2012 at 11:12

   TACK för dina ord! Känner igen mig i paniken. Jag kan till exempel inte ha två fullbokade helger på raken för då blir jag utmattad. Det är bra ändå att veta att man fungerar så men det är inte alltid så lätt att anpassa sig själv eller situationen.

 • Reply Florence Östergren 5 oktober, 2012 at 07:01

  Vi är många som ställer för stora krav på sig själv. Försök att vara nöjd med det du gör, ibland orkar man mer ibland mindre. I det stora hela betyder det inte så mycket. Jag är helt övertygad om att ingen hinner med precis allt, de kanske säger det… Var nöjd med dig själv, det kommer göra att du känner dig bättre till mods. Kom ihåg ”Det som inte dödar dig blir du starkare av” Kram och lycka till.

  • Reply dessi 5 oktober, 2012 at 11:13

   Tack mamma! <3

 • Reply Tess 5 oktober, 2012 at 20:59

  Hej!
  Följt din blogg ett tag, men första gången jag kommenterar. Bloggen är verkligen jättefin!
  Känner igen mig så väl i din beskrivning. Läste denna artkel i SvD om högkänslighet och fick plötsligt en förklaring till varför jag är som jag är :-) Kanske stämmer för dig med!

  http://mobil.svd.se/c.jsp?cid=184981&item=http%3A%2F%2Fwww.svd.se%2F%3Fservice%3Dmobile%26articleId%3D7074009&mredirectsrc=www.svd.se

  Hoppas länken funkar, googla annars på HSP

  • Reply dessi 5 oktober, 2012 at 21:44

   Vilken intressant artikel! :) Tack! Har läst en liknande för länge sedan. Känner igen mig i en del, men inte allt. Känns som att jag får läsa mer om det här.

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.