Livet, Tankar

Energitjuven

Jag drömmer mardrömmar ganska ofta och inatt drömde jag obehagligt.

Jag drömde att jag hade en annan person efter mig i hälarna hela tiden. Personen tjatade och tjatade om att få vara med mig men jag ratade personen. H*n drog i mina armar och kläder för att försöka få stopp på mig och h*n dök upp överallt vart jag än befann mig. Jag kände mig jagad och förföljd. Jag ratade personen för h*n var en energitjuv. En energitjuv jag äntligen vågat säga ifrån till. Drömmen kändes omtumlande och jag sitter här och funderar på den. Drömmen är som tagen ur min verklighet. Det här har jag varit med om, det här är någonting jag tänker på varje dag.

Vad är en energitjuv?
Jag tror vi alla råkat ut för en nån gång. Du kanske har råkat ut för en situation där du umgåtts med en person och känner dig alldeles tömd på energi efteråt? Då har du säkerligen stött på en energitjuv. Det har hänt många gånger att jag berättar om en rolig nyhet eller händelse och personen jag pratar med helt tystnar, ställer inga följdfrågor och helt enkelt inte visar något intresse över huvud taget.

Energitjuven har alltid stort behov av att ha rätt i diskussioner och är svåra att avbryta. De höjer gärna rösten när någon försöker ingripa/delta i samtalet och är allmänt uppsluppna av sig själva och kräver all uppmärksamhet och är noga med att poängtera att du har fel.

Oftast är energitjuvarna väldigt trevliga utåt. Jag har aldrig stött på en otrevlig energitjuv utan de är alltid charmiga och trevliga i början. En socialt lyckad och välanpassad person kan till exempel bära på bortträngd vrede. Den kan när som helst explodera eller också pyser den ut lite i taget mot vänner eller andra oskyldiga människor i omgivningen.

Här har jag ytterst svårt att sätta gränser. Det gör bara att jag hamnar i kläm, förlorar min energi och blir nedstämd.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Jessica 28 februari, 2013 at 17:25

  Håller verkligen med dig om det här: ”Oftast är energitjuvarna väldigt trevliga utåt. Jag har aldrig stött på en otrevlig energitjuv utan de är alltid charmiga och trevliga i början.” och det är en av anledningarna till att jag själv också har svårt att sätta gränser. Det är väldigt lätt att tänka att det är en själv det är fel på, när ”alla andra” som är ytligt bekanta med personen tycker så himla bra om henom. Det gäller väl att träna sig på att inse sitt eget värde antar jag, men det är lättare sagt än gjort, speciellt när det gäller gamla vänner.

 • Reply Frida 28 februari, 2013 at 20:00

  Bilden, jag DÖÖÖÖÖR! Mohahaha!
  Vi fortsätter vårt samtal senare alt. när vi ses. :-)

 • Reply Anna 28 februari, 2013 at 22:35

  Oj, så jag känner igen den där beskrivningen. Har också träffat på många energitjuvar. Fast har inte alltid upptäckt det i tid, utan bara haft en obehaglig känsla i kroppen. Har också svårt för gränser och är väldigt konflikträdd. Men jag övar på det och senast igår satt jag ner foten. Det finns hopp alltså :)

  Tack för en superfin blogg!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.