Mountainbike

Ny mtb! + Fläskbergets mtb-bana, Krokek

I förra veckan kom ääääntligen min nya cykel! Hela cykelbranschen ligger i nån slags koma just nu, alla får mer eller mindre vänta på att få sina cyklar. För mig var det inte så saftigt ändå – ca 3 månaders väntan. Mitt i semestern kunde jag hämta ut den hos Nellborgs cykel och jag har hunnit cykla på den ca 50 km de senaste dagarna. Och den är helt fantastisk! Det är en e-mtb från Liv med 130mm slaglängd fram och 120mm bak. Min tidigare cykel har 100 fram och lika mycket bak. Så den här cykeln sväljer mycket mer ojämnheter och jag kan ta mig an backar utan att få blodsmak i munnen. Vilken frihet!

Idag åkte vi till Krokek, som ligger ungefär vid Kolmården, för att testa Fläskbergets mtb-bana. Banan är bara 5 km lång och går på fina stigar och en del klipphällar som kan vara knixigt. Åtminstone jag fick stanna och öva en del. Banan är uppmärkt med vita markeringar med en svart cykel i. Den är ganska kuperad och medan jag fick hjälp av elmotorn uppför så var det rätt flåsigt för Fredrik som kör ”manuell” cykel.

Överallt växer det blåbär och vi stötte på flera blåbärsplockare i skogen. När vi kört ett varv (som tog sin lilla tid då vi stannade och övade på flera ställen), så cyklade vi till Kolmårdens glass & grill ett par kilometer bort. Ett helt OK ställe. God glass!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Hannas krypin 4 augusti, 2021 at 11:15

    Det ser riktigt härligt ut men samtidigt livsfarligt att cykla på de där hällarna. Jag är en liten fegis, haha.

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.