Tankar

För två år sedan..

För två år sedan praktiserade jag på en webbyrå som jag inte alls trivdes på. Det var en liten webbyrå där varje anställd gjorde en big impact. Och det var tyvärr inte åt det positiva hållet.

Jag satt och designade hemsidor och mallar till hemsidor dagarna i ända, vilket jag i och för sig tycker är kul men det blev till slut extremt monotont. Jag lade ner så mycket energi i detta och det gav lite utdelning. Jag tog dock skärmdumpar på allt jag skapade för att kunna ha i min portfolio. Vissa saker tycker jag är snygga än idag, som den här (ännu fiktiva) hälsobutiken.

Jag avslutade min praktik och började därefter på praktik på en tidning i stan. Jag fick göra sidlayouter, annonser och intervjuer. Där trivdes jag lite bättre.

Sen har jag jobbat för Tholmarks uthyrning som har en depå här i stan. I ungefär ett år hjälpte jag dem grafisk formgivning som annonser, kataloger och fotografier. Jag har även designat och strukturerat hela deras hemsida. Det var den första större hemsidan jag gjort och det mycket förbättringspotential där. Jag avslutade mitt samarbete med dem när jag fick mitt nuvarande heltidsjobb.

Idag sitter jag med i hemsidekomittén för IK Akele och hjälper till med fotografering när det behövs. Ett givande frivilligarbete.

Jag har fortfarande mina struggles men jag vet att jag har haft det värre och klarat mig igenom det. Jag har kanske inte världens meritlista men jag har insett att ett flashigt CV inte spelar någon roll om man inte mår bra. När jag var yngre var det viktigt för mig att jobba med något häftigt. Jag kopplade ihop yrke och identitet. Idag har jag stött på lite fler människor och jag inser att det är viktigare att vara en god medmänniska. För vad ska man med en snygga titel till om ingen tycker om en?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Martinas Health & Science 11 januari, 2013 at 14:36

  Absolut, men de ena behöver ju inte utesluta det andra. Man kan ha en flashig titel OCH vara omtyckt samtidigt :)

 • Reply Florence Östergren 11 januari, 2013 at 15:49

  Jag kunde inte ha sagt det bättre själv och hur det än är så behövs alla.
  Kram och trevlig helg

 • Reply sofia 11 januari, 2013 at 16:34

  du har ju en sjukt grym känsla för form! tycker absolut att du ska satsa på det, om det är någonting du kanske innerst inne vill göra.

 • Reply Snorkkis 11 januari, 2013 at 18:49

  Du har så rätt. Det är verkligen viktigt att man trivs med det man gör. Ett jobb är man ju vanligen på 8 timmar eller mer per dag – trivs man inte är det rätt stor del av livet som ”slösas bort”. Likadant med träning – det man tränar är det också trevligt om man gillar, även om allt inte är kul jämt.

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.