Resor

Frigiliana – det pittoreska Spanien

I måndags åkte vi på pensionärsbussresa! Först Nerja och sen det bästa – Frigiliana. Vi lämnade Málaga med bussen strax innan kl 10 och vi körde österut mot Nerja. Här finns inga höghus och det är 1-2 grader varmare än i Málaga eftersom staden är omringad av två berg.

Överlag kändes Nerja väldigt turistigt. Även om det inte var särskilt mycket folk nu när vi var där var 80% av alla människor vi såg turister. Många souvenir-shoppar etc som bidrog till turist-känslan. Vi höll oss mest till området kring vattnet då tiden var knapp, och vi åt lunch på ett turisthotell nära vattnet. Min mat smakade ingenting, men jag blev iallafall mätt :)

Nu skulle vi på bussen igen och åka till Cueva de Nerja, ett ballt grottsystem. Det ska tydligen vara Europas största och Spaniens tredje mest besökta sevärdhet. Och tja, det var ju rätt coolt. Jag brukar iallafall tycka om annorlunda upplevelser men wow-känslan uteblev. Hade nog tyckt det var coolare med en mer genuin grott-expedition, blev inte så upphetsad av ”motorvägen” genom den.

Min, kanske något negativa, tanke var att det mest var synd att de hade exploaterat den här grottan. Upplever att jag blir mer och mer skeptiskt inställd till den typen av ”inrättningar” som skapas för att människan är girig. Men värst är väl ändå djurparker.

Frigiliana

När vi var klara i grottorna i Nerja åkte vi vidare till den lilla byn Frigiliana. Här var det såååå himla fint! Hade velat vara kvar hela kvällen men nackdelen med arrangerade bussresor är att man måste avsluta när bussen går. Och vi hade inte ens två timmar på oss att strosa och se byn.

Men av det vi såg så blev vi båda väldigt imponerade. Det var smala gågator överallt, det var tyst och skönt. Ingen trafik som störde. Och solen sken och det var varmt som en mild sommardag i Sverige. Här kommer en bildbomd från byn:

Dagen efter åkte vi hem till Sverige igen. Det är ju extremt skönt att komma hem efter att ha bott på hotell och haft trafik rakt utanför dörren. Jag är glad att vi bokade den här resan i december, då jag privat hade en väldigt tuff månad.

Det bästa på resan är vi båda överrens om – att cykla mountainbike i de spanska bergen var magiskt!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.