Träning

Fullt gym!

Jag var på Frisk igår efter jobbet och tränade ben och mage. Det var smockat med folk och det är ett ganska litet gym så det kändes som att man fick ducka och huka sig för folk. Dessutom körde de ett pass med alla maskiner just när jag var där. Kunde alltså inte utnyttja vissa maskiner som jag verkligen hade velat. Det är ju tur att de har en liten CrossFit-area iallafall. Där roffade jag åt mig ett par kettlebells och körde marklyft och goblin squats.

Borta vid de fria vikterna var det trångt. Och stängerna var upptagna. Jag paxade en 15 kg’s stång och körde superset på ben genom back- och front squats. Superset innebär att man kör en övning i förslagsvis 10 repetitioner och byter sedan direkt övning (samma muskelgrupp) och kör lika många reps. Sen vilar man en stund och gör om proceduren. Det känns i låren!

För mage körde jag 100 crunches och 3×30 sekunder planka.

Avslutade med utfallsgång.

I omklädningsrummet var det fullt. Så jag tog bara mina grejjer och gick hem och tog ett bad hemma istället. I vanliga fall gillar jag att duscha när det inte är så mycket folk. Det blir nästan som en liten meditativ avslutning vilket jag gillar. Jag får varva ner och koppla av en stund. Så jag kommer lägga min träning på andra tider än efter jobbet. Lunch funkar bra och förmodligen innan jobbet också.

Jag tycker det är skönt att lägga fokuset på ren styrketräning just nu (även om jag smyger in explosiv träning som kb-swings också). Det är skönt att träna och få styra och ställa lite själv.



Bild från ett pass förra veckan, tomt och skönt! :)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Rund är också en form! 30 oktober, 2012 at 21:44

    Låter som ett gött pass!
    Men segt när det är mycket folk… :-P

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.