Foto, Jobb

Gula huset

Låt dagar som dessa komma oftare!

Jag har ju inte fotat bostäder åt mäklare alls i sommar. Boken har tagit upp all min tid. Men nu är vi inne vid målområdet och nosar så jag har kunnat ta ett par dagar den här veckan då jag kan fota hus och lägenheter som ska säljas igen.

DSE_1388

Idag var jag i ett stort superfint hus och plåtade. Jag är ju en såndär fotograf som kommer hem till dig, ber dig visa mig runt så att jag får en bild av det jag ska fotografera. Sedan börjar jag i t ex köket och där hjälps vi åt med att flytta saker om det behövs.

Har du varit förutseende kanske du har köpt örter och en fin flaska olivolja som vi kan ställa fram på köksbänken. Diskställ, diskborste och trasa åker bort. Oftast också kaffebryggare och mikrovågsugn.

I vardagsrummet kanske vi flyttar en fåtölj, tar bort en växt från fönstret som ser lite ledsen ut och så ställer vi fram en vas med snittblommor på vardagsrumsbordet. Den där sladden från TV:n som hänger fult tar vi också bort.

Inne på toaletten tar vi undan sophink, toaborste, stänger toalocket, byter handdukar och ställer fram ett värmeljus på badkarskanten.

Det skiljer sig från boende till boende hur väl förberett det är, men det här är en väldigt typisk beskrivning av hur det ser ut. Även när allt är städat från golv till tak så är det oftast någon möbel vi flyttar på. För kameran ser inte exakt samma sak som ögat ser. Jag fotograferar en begränsad yta av ett rum där det kanske står en stol vid väggen där sitsen sticker in i bild. Jag som fotograf eftersträvar så kallade öppna avslut där jag undviker att hugga av möbler och tavlor mitt i.

Och idag hade jag en fin upplevelse i det här stora gula huset. Huset som jag cyklat förbi många gånger på min favoritlandsvägsrunda genom Malmslätt och förbi Ledberg till Vreta Kloster.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.