Livet, Tankar

Hälsotrend = vikttrend?

Sara lade just precis upp en ny podcast om hälsotrenden som jag tycker ni ska lyssna på.

Tänkte spinna vidare på det hon sa för det satte igång en hel massa tankar hos mig själv. Hur vill jag må? Vad vill jag förmedla via den här bloggen?

Just när det kommer till hälsa är förmodligen vikt någonting som poppar upp i mångas huvuden. Det är många som skulle vilja väga 10-15 kg mindre än vad de gör idag. Jag hör till en av dem. För ett år sedan vägde jag 15 kg mindre än vad jag gör idag. Allt som jag gick ner med lågkolhydratkost har jag gått upp igen, och lite till. Jag vill gärna bli av med de kilona, men anstränger mig inte för att direkt göra någonting åt det. Förmodligen för att det inte är tillräckligt viktigt.

Viktigare för mig är rörelseglädjen och den mentala hälsan. Även om jag är överkänslig och smittas av andra människor sinnesstämning hela tiden, så är jag långt mycket mer nöjd med tillvaron än vad jag var där för ett år sedan. Då jag låste in mig på jobbtoaletten och grät.

Men det är klart att jag känner av andras tankar om mig när jag inte är smala Dessi längre. Vissa tror automatiskt att det är något ”fel” med mig eller att jag är olycklig. Vissa kanske till och med ser ner på mig. Det är sorgligt. För om de bara visste hur mycket bättre jag mår på insidan nu. Det som sårar mig är att ingen direkt är intresserad av vad jag har att säga om träning eftersom de inte tycker att jag ser vältränad ut.

Jag har valt att sortera bort bloggar som bara fokuserar på hur kroppen ser ut eller deras prestationer och omfamnar istället bloggar som visar äkta rörelse- och livsglädje som Sara och Karin.

Har ni någon blogg som ni tycker är extra bra som peppar på just träningsglädje istället för vikt- eller prestationshets? Tipsa mig!

peak

Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Florence 2 oktober, 2013 at 15:22

  Bra där!
  Ett steg i rätt riktning, många är alldeles för utseendefixerade. ”Smal = godkänd” gäller inte nuförtiden. Helt riktigt att det är viktigare att vara stark och kunna utnyttja sin kropp till det man vill utföra. Lycka till och ha det bäst.
  Kramar

 • Reply Hanna 2 oktober, 2013 at 18:02

  Bra skrivet! Håller på att läsa den här boken som behandlar ämnet: http://www.adlibris.com/se/bok/kroppspanik-fett-logner-och-sjukt-onodig-angest-9789127135864

  • Reply dessi 2 oktober, 2013 at 19:56

   Tack! Den boken verkar intressant! :)

  • Reply dessi 8 oktober, 2013 at 00:36

   Ah! Tack för tipset! :)

 • Reply Niklas 2 oktober, 2013 at 21:05

  Tänkvärt och bra skrivet Dessi!

 • Reply Träningsglädje 2 oktober, 2013 at 21:06

  jag inspireras av dig dessi. så mycket glädje. och det gör mig så glad!!!

 • Reply a-k 3 oktober, 2013 at 11:48

  Bra skrivet och jag blir absolut inspirerad av din träning fast du inte är smal. Tycker du är en vacker tjej!

 • Reply Jenny 7 oktober, 2013 at 11:31

  Så glad att jag hittade till din blogg igen- det var länge sedan sist och att få läsa detta inlägget för du är en sådan människa som inspirerar (som när du körde crossfit).

  Betatatjata kan jag rekommendera, man blir glad när man läser hennes blogg.

  Man behöver inte vara smal/vältränad eller liknande för att få vara med och diskutera eller ha en åsikt som folk lyssnar till men känner absolut igen det du skriver och av den anledningen väljer jag oftast att inte deltaga i sådana diskussioner.

  /Jenny

  • Reply dessi 8 oktober, 2013 at 00:09

   Vad gulligt! Tack! :) Kul att du hittat tillbaka hit.

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.