Livet

Hantera höstdeppen :(

Häpp! Nu känner jag hur det smyger.. Antalet foto-jobb sinar, det är mörkt redan kl 16 och det är blött ute. Blött, halt och geggigt.

Det är inte alltid så lätt för mig att ta mig an dagen när jag är ledig. Kommer liksom aldrig i gång, och så går tiden bara planlöst och jag fumlar efter halmstrån och så blir det bara halvdant.

Såklart jag känner att det är lyxigt att vara ledig, ibland flera dagar i veckan. Det ÄR lyxigt. Känner nog ingen som har det så. Men jag behöver samtidigt stimulans och inte bara vara inne och pilla naveln. De flesta har nog problemet att tiden inte räcker till, medan jag på höst/vinter snarare har så mycket tid över att det är svårt att fylla den.

För att mota höstdeppen i grind är det iallafall viktigt för mig att göra roliga och bra saker. Tidigare har jag rest bort på vintern. Ett år var jag i Sydkorea, ett annat i Totonto och nu senast i Malaga. Men det går ju inte riktigt att resa nu.. :*(

Vad gör jag när jag är ledig? Här kommer en lista!

1. Bädda sängen. Det första jag gör när jag vaknar numera. Ja, efter att ha kissat då förstås. Jag bäddar sängen eftersom det blir fint, det är en superenkel uppgift som jag lätt klarar av och det ger en snöbollseffekt. Helt plötsligt har jag bytt på marsvinen, tömt diskmaskinen, kollat mailen osv :)

2. Träna. Det andra jag ska göra när jag är ledig är att sticka och träna. Här om dagen åkte jag till gymmet och körde två halvtimmes-gruppass och jag blev sjukt glad och produktiv resten av dagen. Bra! Det här tänker jag fortsätta med. Imorgon ska jag gå på ett drop in-pass och på fredag tänkte jag och mamma spela badminton på lunchen.

3. Cykla. Ja men Jeeeeez Louise! Vad svårt det ska vara! Jag cyklar helt enkelt inte på senhöst eller vinter. Det är så deppigt ute att jag undviker att gå ut om jag inte måste. Till och med promenaderna tar jag på kvällstid för att slippa se skiten. Men jag ska ge det ett försök. Så fort träningsvärken i lår/röv släpper.

4….

Ja hela listan är inte klar än som ni ser. Har ni några förslag? :)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Therése/Stream 5 november, 2020 at 11:37

  Något kreativt? Fotoprojekt? Sticka?

  Läsa böcker, lyssna på poddar (går att kombinera med promenad).

  • Reply dessi 9 november, 2020 at 21:13

   Ja men visst! Bra tips, tack :D

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.