Livet

En ledig dag med sminkning & ny soffa

Idag var jag ledig och det var ju tur det! För jag hade bokat en make up-kurs, hos Therese, till mamma och mig på Make up Store kl 11. En födelsedagspresent till mamma.

En privatkurs kostar 595kr/person och då ingår produkter för den summan. Man får välja mellan två sminkningar; vardag eller fest. Jag valde fest eftersom lagom är sämst. Mamma tog vardagssminkning men hon såg mest ut som en partypingla efteråt! :)

Efteråt får man en lista på vilka produkter man blivit sminkad med. Jag köpte den flytande foundationen, rouget och läppstiftet som Therese använt på mig.
Efter sminkningen gick vi till Simons Rosteri & Bageri för lunch. Tog deras sallad med varmrökt lax och det var hur gott som helst.

Vi pratade om valet på söndag och mamma frågade vart jag och Fredrik skulle rösta, alltså i vilken lokal. Säkert på Handlarn i Nykil haha! Ungefär den nivån på landet tänker jag. Har bott här i snart 2,5 år och aldrig röstat i något under den tiden.Hämtade Fredrik på jobbet och så hyrde vi ett släp på Circle K i Ryd. Skulle hämta soffa på Filippas lager i Tornby. Hon är hemstylist serrni! Den första i det slaget jag träffade när jag började fota bostäder för fem år sedan.

Minns ett par läggor hon hade stylat i ett nyrenoverat hus i Tannefors. Hon hade använt så fina prints med fåglar på väggarna. Sen dess är hon min favvo-stylist! Och idag skänkte hon en vit Ektorp-soffa till bättre behövande (läs: jag).

Vi har ett stort rum på övervåningen som vi inte använder pga jag inte fått till trivselfaktorn. Rummet är typ 30 kvadrat, fina mörka trägolv med en kamin. Tyvärr är det lågt i tak (mörkt trätak) och små fönster så det är ett rätt mörkt rum, och jag har tidigare tänkt att jag ska samarbeta med rummet och murra till det med mörka mustiga färger. Så jag köpte två sammetssoffor i grönt och rött på second hand för två år sen. Vi hängde där nån jul och hade julgran där uppe, men känslan infann sig inte riktigt.

Så nu tänker jag göra tvärtom. Ljusa upp det! Två ljusa soffor, ljusa mattor etc. En till vit Ektorp-soffa står på inköpslistan :) Här finns ett inlägg med bilder som iaf visar ett hum om hur stora rummet ser ut.Lastade in soffan i huset och sen in med en massa skit som vi skulle skänka och slänga på återvinningen i stan. Massor av plast- och pappersförpackningar, glasburkar etc. Vissa grejer hade vi samlat på hög sedan i julas. In med skiten i vedboden bara! Deal with it later är min grej ;)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Trail & Inspiration 8 september, 2018 at 15:44

    Oooh, supersnygga!!
    Så härligt att unna sig lite pysseltid. :-)

    Kram M

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.