Livet

Hur man gör sig av med prylar

Det känns lite sjukt att det snart bara är 3 veckor kvar innan vi får nycklarna till nya lägenheten. Här har jag gått i 1,5 år och väntat på att få flytta in till stan och nu sker det. Och jag tror jag inte trivts så här bra på Wallsnäs sedan vi flyttade in. Kanske att det beror på att jag vill maximera upplevelsen nu när det är så kort tid kvar som vi ska bo här. Kräma ur det sista liksom.

I veckan köpte jag silkespapper att packa in porslin och ömtåliga grejer med och vi packar ungefär två flyttlådor om dagen. Lägg till ca en flyttlåda per dag, hittills, som vi skänker. Vi tar med en låda då och då när vi åker in till stan och lämnar till återvinningen.

Ju mer jag skänker, desto färre prylar behöver jag packa ner, och bära till nya läggan. När jag tänker på det sättet är det mycket lättare att göra sig av med sentimentala saker. Det kan vara saker jag fått för länge sen som jag haft kvar bara för att jag fått dem.

Min filosofi med den här flytten är att bara ta med mig saker jag blir glad av. Till exempel har jag skänkt bort en kista jag fått av min farfar när jag var liten. Jag har aldrig haft en bra plats för den och jag tycker inte längre den är fin. Det är alltså en sak jag haft kvar i över 20 år bara för att jag fått den av någon jag tycker mycket om.

Så, det jag gör är att jag håller i saken jag vill skänka, sälja eller behålla och ställer mig frågan ”Gör den här saken mig glad?”. Om nej, så säljer eller skänker jag den. Om ja, så packar jag ner den i en flyttlåda och tar med mig den till mitt nya boende.

Jag har sålt av med all min nyföddfoto-rekvisita då jag inte gör den typen av fotograferingar längre. Jag har haft kvar det för att jag haft plats för det, men dit vi flyttar nu finns inte lika mycket förvaringsmöjligheter.

Tänker också att jag gör mig av med saker som ”är bra att ha”. Har det inte kommit till användning under det senaste året så ryker det. Vill inte ha saker som tar upp plats och skapar oreda.. För mycket prylar eller saker man har kvar av fel anledningar skapar obalans och stress.

Jag gillar att ha det städat och fint hemma, men det är inte jättekul att städa. Så då får jag se till att ha färre saker helt enkelt :)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.