Produkter

ICA Basic

ICA har nu skrotat sitt billighetsmärke Euroshopper och ersätter det med ICA Basic.

Hur kvalitén på grejjerna är sig vet jag inte, men jag är osäker på den grafiska profilen. De har gjort en slags egen variant av BlåVitt (ni vet det som Konsum körde med på 80 och 90-talet) och använt sig av typsnittet Museo som hade sin peak för ungefär två år sedan. Jag tror att ICA kommer få göra om sin profil för Basic-serien om ett eller två år då den är alldeles för tidstypisk, tidstypisk för 1-2 år sedan snarare än nutid..

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Jenny 5 oktober, 2011 at 09:48

  Håller absolut med ang den grafiska profilen. Ok, produkterna utmärker sig lätt i hyllorna (vilket säkert är tanken eftersom många fortfarande handlar det de först får syn på) men känns inte helt upp to date nej.

  Min första tanke är att Euroshopper bara fått en ny kostym men har inte heller tittat så noga på innehållsförteckningarna ännu. Brukar ”roa” mig med det ibland och en fråga jag funderar över är tex varför riven ost (ibland även i bit) innehåller färgämnen så fort det inte står Arla på etiketten?

  • Reply Dessi 5 oktober, 2011 at 09:58

   Kul att du håller med! :) Att riven ost innehåller färgämnen hade jag ingen aning om! Att t.ex. Coops rivna ost innehåller potatismjöl fick jag reda på för ungefär ett år sedan och hamnade i svår chock (obs! ironi). Måste kolla nästa gång jag är i affären!

 • Reply anna linnea 5 oktober, 2011 at 16:22

  Haha, jag älskar blåvitt, de har ju kommit med bl a en mugg, en skål och en t-shirt, som det står just ”MUGG”, ”SKÅL” och ”T-SHIRT” på. Lite självironiskt och kul :D

  • Reply Dessi 5 oktober, 2011 at 16:32

   Ja det är väldigt retro :) Tror jag sett de där grejjerna på Coop Konsum. Har inte köpt något.. än, väntar på att tandkrämen ska komma också ;)

 • Reply Annica 5 oktober, 2011 at 20:51

  Ser ut som typsnittet som ICA använder på sina utskick, kan ha fel. Men det vore en anledning till att det valt just den till sitt Basic-sortiment.

 • Reply Emmas Form 5 oktober, 2011 at 21:26

  vad är grejen med asterixen efter varje namn? Hade jag gjort de där förpackingarna hade jag tryckt på t.ex ordet KAVIAR och gjort ”ica basic” mer diskret. Blir inte snyggt när man kör samma storlek på all text heller. Rörigt

  Kan säga att lågprisgrejerna inte alltid är dåliga med massa E:n i osv. Euroshopper hade en riktigt bra pastasås t.ex utan massa skit i!

  • Reply Dessi 5 oktober, 2011 at 21:35

   Eller hur! Tänkte inte på det med asterixen förrän nu när du skev det. Störigt.

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.