Produkter

Naturligt för hyn

Det här känns som ett naturligt steg nu när jag så länge tänkt på vad jag stoppar i munnen. Oavsett om jag ätit kolhydrater eller inte så är mitt motto att äta så ren och oprocessad mat som möjligt.

Jag tänker alltså testa olika naturliga oljor för sminkborttagning och återfuktning av hyn. Sedan två år tillbaka har jag slutat att använda solkräm. Jag är skeptisk till att något med en så lång och onaturlig innehållsförteckning ska skydda mig mot cancer, det känns snarare som att det skulle kunna vara tvärtom.

Jag försöker efterleva att man inte ska smörja in sig med något som man inte kan tänka sig att stoppa i munnen.

Jag återkommer med en rapport :)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Annica 7 september, 2011 at 21:23

  Jag vet att vi tidigare haft våra dispyter så jag har länge följt din blogg i tysthet. Men nu måste jag få reagera på detta inlägg.

  Naturliga oljor är hur bra som helst. Använder själv mandelolja för att smörja in torra partier. Vill man komma undan lite billigare och dessutom få mandeldoft på det hela kan man köpa större flaskor inne i matbutiken ;)

  Men, det jag ville komma till handlar om solkrämen. Jag är gift med en man som har sjukt mycket leverfläckar pga att han under flera år inte använde solskyddsfaktor när han var i soliga länder som t.ex. sydafrika. Detta har lett titt att han fått operera bort fläckar som, om de fått vara kvar, hade utvecklat cancer. Så snälla snälla du, skydda din hud, för cancer är inte att leka med.

 • Reply Lisa 7 september, 2011 at 22:29

  Hej!
  Jag håller med Annica här. Jag har inte heller alltid tyckt om allt du skriver eftersom jag tycker att det finns en hel del okunskap bakom ibland, inte alltid men ibland. Det finns ju massor med naturliga solskyddskrämer också som till exempel från Anne-Marie Börlind, Dr Hauschka osv. Kommer inte ihåg namnen på dem alla men man kan nog få fram en hel del genom att googla. Sen finns det ju naturliga hudvårdsmärken typ Weleda, Rosenserien, Anne-Marie Börlind osv. Jag anser att det man stoppar i munnen har stor betydelse men det man har på huden är ännu viktigare. Jag använder sen några år tillbaka bara naturliga produkter och skulle aldrig kunna tänka mig att längre använda något syntetiskt på huden eftersom de oljor som används i hudkrämer är samma ämnen som används till att göra asfalt och bensin. Vill man ha det på huden då? Nej. Så helt rätt att börja med naturligt även på huden. Bättre sent än aldrig.

 • Reply Martina 7 september, 2011 at 23:22

  Jag håller med dig Dessi, solkrämer är bara elände de flesta är klassade som ”possibly carcinogenic” enligt ICNIRP (international comission of non-ionizing radiation protection) jag läste en hel kurs om de här på Chalmers i våras. Professorn jag hade va 67 år och hade inte en enda rynka i ansiktet, aldrig solat och aldrig använt solkräm. Jag tror man ska hålla sig undan solen bara, vi bleka är inte så anpassade för att ligga och pressa ändå^^ Solkrämer brukar inte hjälpa mot just leverfläckar å ökad pigmentering, jag har bott i kina i nästan 2 år och DÄR är solen STARK så jag hade jämt solskyddsfaktor 50-70 i ansiktet och ändå fick jag sjukt mycket fräknar som jag inte blivit av med ännu. Innan Kina – lite fräknar på näsan vid solbränna, efter kina – hela fejjan full av fräknar även när jag är blek :((

  • Reply Dessi 7 september, 2011 at 23:29

   Tack Martina! :) Jag tror som du, att inte vistas så länge i solen. Jag ligger till exempel väldigt sällan och solar och vistas helst ute när solen inte tar så mycket. Jag är väldigt värmekänslig nämligen.

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.