Resor

Jag har varit i Toronto!

Jag har precis kommit hem från en resa till Toronto med Fredrik. Vi bokade den här resan spontant i och med att jag såg att John Prine skulle spela här i och med sin nya skiva. Han turnerar i USA och gör typ två stopp i Kanada, och då allt var slutsålt i USA valde vi Kanada. Att han nyss announcat att han förlänger turnén med en världsturné och kommer till Sverige i sommar låtsas vi inte om ;)

Här nedan kommer lite bilder från dag 2 i Toronto. Dag 1 flög vi mest och kom till hotellet sent på kvällen. Så dag 2 är typ dag 1.

Toronto dag 1 – Queen West

När vi slog upp våra ögon svintidigt i torsdags gick vi till ett café och åt frukost. Sen tog vi tunnelbana och spårvagn till Queen West som är ett hippt område med massor av indepedent-butiker, street-art, ateljéer, caféer mm. Höghusen håller sig borta och istället är huvudgatan fylld med äldre lägre hus där alla konkurrerar om konsumenterna med utsmyckningar osv.

Själva gatan är svinmegalång (säkert en mil) och vill man inte gå mellan butikerna kan man ta spårvagnen ett par hållplatser. Vi köpte dagspass nästan alla dagar vi var där och det kostade runt 200 spänn för oss båda och då får man åka hur mycket tunnelbana, spårvagn och buss man vill under en dag.

Vi hoppade bland annat in på ett café som heter Gloryhole Doughnuts. Jag hade faktiskt kollat upp det här stället innan och bara namnet gör ju att man vill dit. Vi beställde fyra munkar som vi delade på. Sjukt gott!
Gooderham building, som är en historisk kontorsbyggnad från 1882 och är ett tidigt exemplar av en sk ”flatiron”-byggnad efter sitt utseende av ett strykjärn uppifrån, tog vi oss en kik på och besökte även St Lawrence Market som är en stor saluhall kan man säga. Blev inte impad så därifrån drog vi rätt snabbt till julmarknaden i det gamla destilleri-distriktet, men det kommer i ett separat inlägg :)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.