Resor

Seoul dag 3: Insa-dong

Insa-dong är ett område i Seoul med mycket koreanskt hantverk och unika butiker. Här finns också tebutiker och fler souvenir-butiker än vad jag lyckats hitta på andra ställen hittills.


Från hotellet och hit var det bara 1 km så jag promenerade. På vägen såg jag Bosingak bell pavilion (vet ej hur jag översätta detta till svenska, men klockhus?). Den byggdes 1369 och klockan ringde 33 gånger vid ”paru”, öppnandet av stadsportarna vid gryningen och 28 gånger vid ”ingjeong” (stängning).
I Insa-dong finns en stor huvudgata som heter Insadong-gil och på helgerna ställer butikerna ut sina saker på gatan och det finns mängder av marknadsstånd. Här finns flera små gränder med butiker och annat och jag hittade en galleria med en så söt butik där jag köpte lite vykort att skicka hem.


Vidare hittade jag en annan slags utomhusgalleria (Ssamziegil) på flera våningar med mängder olika små butiker och saker att titta på.


Här uppe hittade jag Wall of Love. En slags kärlekstunnel där folk har fäst små kärlekstaggar med meddelanden på. Längst in kunde man köpa en tagg och penna fanns att låna. Jag köpte en för 5000 won (ca 40 kr) och fäste på ett bra ställe :)


Av de dagar jag varit här har jag inte ätit ute en enda gång. Dels har jag inte varit hungrig och dels har jag varit så trött på kvällarna så jag köpt med mig något att äta upp till hotellrummet.

Men ikväll ville jag testa riktig koreansk mat, så jag hoppade in på den här restaurangen i Insa-dong och beställde en massa smårätter tillsammans med stekt fläsk och ris. Meningen var, efter lite googling, att jag skulle göra mina egna små matpaket med hjälp av bladen. Det var ganska gott och det mesta slank ner. Nationalrätten här i Sydkorea är kimchi (syrade grönsaker) och just det lilla fatet med kimchi jag fick var starkt.

Men oavsett maten var det ganska tråkigt att äta själv. Dels för att jag först inte förstod hur jag skulle äta maten och dels för att mat bara är jävligt trist att äta själv utan sällskap.


Och så var jag på ett kattcafé också! Men det tänkte jag blogga om vid ett senare tillfälle för det förtjänar ett eget inlägg. Nu är jag åter på hotellet där klockan hunnit bli 02:00 och jag ska snart sova!

Godnatt! :)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.