Löpning

Jag ska tävla ikväll!

Är riktigt nervös. Jag ska tävla i 1500 m på bana ikväll. Det är klubbmästerskap i den löparklubb jag är med i – IK Akele. Fredrik ska också vara med och tävla och vi låg uppe ganska sent igår och diskuterade upplägg och siffror.

Även om 1500 m verkar kort (det är ju bara 3,5 varv på en 400 m bana) så är det en lurig distans. Man kan inte ge järnet från start som man kan vid till exempel 200 och 400 m för då tar man slut snabbt. Men man kan heller inte såsa fram för då har man ingen chans att ta igen det senare.

Jag kommer sannolikt starta i det sista heatet och jag siktar på en tid på 7 min eller under. Det innebär ett tempo på 4:40 min/km eller snabbare. Det är jättesvårt att sia om vilken hastighet jag kan hålla då jag inte tränat snabb löpning på ganska länge. Jag har ej heller varit med på intervallträningarna nu i sommar pga benhinnebekymmer. Det jag vet är att jag är bra på att ta i och ta ut mig. Min vilja är oftast bättre än konditionen och styrkan i benen.

Jag sprang Blodomloppet 5 km på 27:24 min i våras och det ger ett tempo på 05:32 min/km. Då var det ändå ganska backigt, speciellt i början. Ikväll kommer det vara på bana och en betydligt kortare distans, det finns inga backar och det kommer också vara vindstilla och behagliga 20 grader. Idealiska förutsättningar alltså.

Min taktik är att hänga på den sista löparen så gott jag kan och sen springa om honom/henne på upploppet ;)

Vi får se hur det går! Mjölby is the place to be iallafall.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply irene 9 augusti, 2011 at 10:58

  Hoppas det gick bra. Din taktik lät slug!

  • Reply Dessi 9 augusti, 2011 at 11:32

   Haha tack! :) Vi får se hur den taktiken håller. Tävlingen är inte förrän 18:30 ikväll.

 • Reply Marcus 9 augusti, 2011 at 11:05

  Shit va kul!
  Lycka till

  • Reply Dessi 9 augusti, 2011 at 11:32

   :D! Tack!

  • Reply Dessi 9 augusti, 2011 at 11:32

   Förresten! Bloggar du nåt nu? :)

 • Reply Emmas Form 9 augusti, 2011 at 13:03

  Kör hårt :D

 • Reply Martina 9 augusti, 2011 at 21:34

  Wow!!! Lycka till!! Fast nu har du nog redan sprungit så jag hoppas verkligen att de gick bra!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.