Utflykter

Joe Nimble på Örbäcks Café & Vadstena

Fredriks favoritkaffebönor rostas på Rosteriet i Vadstena. Så vi tänkte åka till Vadstena idag och besöka rosteriet som öppnat café i Ladugård 206. De sistnämnda är med som besöksmål i min bok Vättern – möten, mat, människor och Fredrik hade inte varit där innan.

Men först åkte vi till Klockrike och besökte Örbäcks Gårdscafé som har öppet i helgen! Jag såg på deras insta att skotillverkaren Joe Nimble skulle ha pop up-shop här både lördag och söndag. Joe Nimble gör fotvänliga skor med tunna Vibram-sulor och rymliga tåbox så att fötterna får röra sig så naturligt som möjligt.

Vi provade lite skor, men jag kände att jag just nu har tillräckligt med skor. Fredrik beställde däremot ett par som levereras om en vecka eller två.

Det bjöds på fika så vi tog en varsin paleo-muffins, kaffe och saft och satte oss ute i vårblåsten och fikade.

Sen åkte vi vidare till Vadstena och Ladugård 206…

Solen sken över Vadstena och här på Ladugård 206 satt folk ute och fikade med sina hundar. Fredrik kastade sig över kaffehyllan inne i rosteriet och köpte med sig två påsar av sina favoritbönor – Mikes espresso blend.

Här blev det fikastopp nummer två. Varsin bulle och en kopp kaffe åt Fredrik. Jag dricker ju inte kaffe, men önskar ibland jag tyckte det var gott med tanke på hur mycket man kan nörda ner sig :)

De säljer min bok här! Till ett bra pris dessutom! Om ni köper den här eller på t ex Adlibris så går en slant till mig. Den är perfekt att ha som guide på sin svemester nu i sommar.

Nöjd Fredrik! Äntligen kan han göra gott kaffe igen!

Inne i Vadstena var det ungefär så här mycket folk man såg. De flesta butiker hade stängt när vi var där efter kl 15, men halva grejen med Vadstena är att gå omkring bland de gamla husen och längs vattnet så det gjorde inte så mycket.

Dubbelflöjt!

När man ändå är i Vadstena får man inte missa Vadstena antik & kuriosa (som även har en bra insta) som ligger i en stor röd lada strax efter Östenssons matbutik. Här finns massor av lantligt vackert slitna möbler och även en retro-hörna.

Jag köpte med mig två trälådor att ha som rekvisita när jag fotar barn.

Efter detta åkte vi hem och satte oss med mina moms-papper som ska in till min redovisningsfarbror Bosse. Han hjälper mig med min bokföring och momsrapportering en gång i kvartalet. Så skönt att slippa!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.