Besöksmål

Stegeborgs Trädgårdshotell – café

En lugn och stillsam atmosfär finns på Trädgårdshotellet i Stegeborg som ligger bara en liten bit från hamnen och slottsruinen. Här har jag åkt förbi många gånger och alltid tänkt att jag ska stanna till nästa gång. Och nu äntligen! Här finns ett trädgårdscafé som serverar lättare måltider och fika. Sedan sitter man ute på terrassen och ser ut över grönskan.

När vi kom dit lördagen den 2 juli var det nästan bara vi på plats, och som vi uppskattade det! Förbi är tiden då man uppskattade (eller iallafall inte hade något emot) folkmassor och turistfällor. Här satt vi och de enda ljud vi hörde var vinden som susade i träden och en och annan bil som åkte förbi.

Vi beställde en varsin västerbottenpaj med smetana och löjrom. Till dessert tog Fredrik en kanelbulle och jag mjuk kaka med rabarber. Allting smakade väl.

Vill man komplettera sin visit så kan man dra vidare till slottsruinen från medeltiden och titta på den. Det gjorde Fredrik och jag för några veckor sedan. Läs inlägget här.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Hannas krypin 5 juli, 2022 at 10:30

    Ser ju fantastiskt ut! Även om jag har mina bestämda pandemiåsikter så har jag ändå blivit folkskygg. Gillar inte när människor kommer för nära på allmänna platser och av bara farten håller jag andan när jag går förbi folk jag inte känner. Så det hade ju passat mig utmärkt att det var så lite folk där.

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.