Resor

Kensington Market & Graffiti Alley

Samma dag som John Prine-konserten var besökte vi Graffiti Alley och Kensington Market som är ett lite ruffigt och hippt område i Downtown Toronto. Här finns massor konstiga och halvmysko butiker och matställen.

Vi tog spårvagnen hit och gick runt på gatorna och funderade först över hur mycket mer liv och rörelse det måste vara här på sommaren. För såhär på vintern var det ganska sömnig stämning.

Vi uppehöll oss inte här så värst länge, men kollade ändå på den street art som fanns och besökte två butiker som jag tittat ut innan; Blue Banana Market och vintagebutiker Courage My Love.

Blue Banana Market var en fullträff! Här fanns för bövelen allt! Hyllvis med starka såser, leksaker, smycken, julkort, gosedjur, strumpor, doftljus.

Kom därifrån med två par strumpor med bananer och mopsar på. Och en skylt med en enhörning på till Elin.

Courage My Love kändes mer som en upplevelse (museum?) än en butik. Den var inte så stor men här fanns en massa vintage-kläder, knappar och pynt.

I närheten låg Graffiti Alley som också var en grej vi ville spana in på resan. Det är en av de bästa ställena om man vill uppleva graffiti i Toronto och graffiti-väggarna sträcker sig ungefär 1 km.

Just den här dagen var det verkligen svinkallt så vi blev inte alltför långvariga men upplevde att vi fick se de coolaste väggmålningarna iallafall. Häftigast var nog fiskväggen fyllt med färg och en hammarhaj (ett av mina favoritdjur!).

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.