Äggdeff, Kost, Shopping

Ketodiet dag 8

Antal ätna ägg: 0 st

Kommentar: Idag fick jag inte till äggkonsumtionen riktigt, men jag har ändå ätit strikt LCHF. Jordnötssmör till frukost på jobbet, kebabsallad till lunch och ikväll har jag fikat på en LCHF-pannacotta med hallon tillsammans med Frida som varit här. Hon berättade för en tid sedan att hon väntade barn och idag hade hon varit på första ultraljudet så hon hade en bild på bebisen med sig. Sååå liten! :)

Innan jag kom hem var jag förbi posten och hämtade ut ett paket. Jag hade beställt lyktor från Ittala i nya fina färger som jag sett inne i stan. Där är de däremot lite dyra så jag beställde från nätet istället.

Döm om min förvåning när två tredjedelar av beställningen var fel! Den röda lyktan var riktigt knallröd, men jag hade förväntat mig att den skulle vara lite mer rökigt röd. Den orange var alldeles för stor då jag hade råkat beställa 8 mm istället för 6 mm. Den mossgröna var däremot helt perfekt ♥

Klockan är 21 och jag börjar redan tänka på refrängen. Jag har sovit för lite de senaste två nätterna och ni vet hur känslig jag är mot sånt. Har känt mig obeskrivligt trött hela dagen, nästan så att jag känner mig yr ibland. Så nu går jag och tar bort mitt smink och lägger mig i sängen.

Natti!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Emmas Form 13 oktober, 2011 at 21:23

  När du säger jordnötssmör, äter du alltså bara det då? Hur mycket, några matskedar? Känns som jag hade blivit galen av hunger om jag bara några skedar av något och sen var tvungen att vänta till lunch på dagens enda mål typ. Panacotta räknar jag inte som mat =)

  Förvisso mättar ju fett väldigt bra, det vet jag ju för jag kör ju ett liknande race själv, så visst äter också jag mindre portioner. Och alla behöver väl olika mycket mat, det vet jag också mycket väl. Men ändå… tycker det verkar som väldigt lite föda överlag många dagar?

  Är inte menat som kritik utan är mest nyfiken på hur andra klarar att äta så lite!

  Gnisslar aldrig tarmarna av hunger? :P

  • Reply Dessi 13 oktober, 2011 at 22:10

   Kul att du frågar! :)

   Såhär fungerar jag:

   Igår åt jag mycket mat, dessutom åt jag sent på kvällen tätt inpå läggdags vilket gör att jag inte är hungrig när jag stiger upp på morgonen.

   Jag är på jobbet ca kl 09 varje morgon. Hinner jag kokar jag två ägg på morgonen som jag äter innan jag cyklar till jobbet annars äter jag jordnötssmör, idag åt jag t ex tre matskedar vilket håller mig mätt fram till lunch 2-3 timmar senare. Jordnötssmör är så fett att det mättar väldigt bra.

   Lunchen består av fett och protein och är dagens största mål. Jag står mig tills jag slutar ca kl 18. Sen äter jag något direkt när jag kommer hem och hur mycket och vad jag äter styrs av hungerkänslorna. Jag räknar inga kalorier och sätter inga ramar för hur mycket eller hur lite jag måste äta. Jag skulle aldrig t ex kunna bestämma att jag bara ska äta 900 kalorier och sen hålla mig till det. Det varierar! Vissa dagar äter jag mer, andra mindre. Det tar ut varandra. Jag går aldrig hungrig, jag klarar helt enkelt inte av det.

   Jag ligger inte i hårdträning nu heller precis, och då behöver inte kroppen lika mycket energi. Mängden protein tillsammans med fett gör att jag håller mig mätt på mindre mängd mat. Det är delvis det som är vitsen med LCHF :)

 • Reply Tarina 14 oktober, 2011 at 06:53

  Hej Dessi:)
  En fråga på denna ketodiet, äter du nu mer protein än fett?
  Läste lite om ketodiet igår, då rekommenderas 2g protein per kilo,
  sen ska man lägga till fett. Så äter du mindre fett nu än när du gick på lchf? Hur mycket protein äter du ungefär till varje måltid?

  Tack för allt:)

  • Reply Dessi 14 oktober, 2011 at 09:21

   Jag som trodde att ketodiet bara var ett annat namn för LCHF?

   Jag brukar äta 1-1,5 gram protein per kilo kroppsvikt och 0,7-1 gram fett per kilo kroppsvikt. Men det här varierar väldigt mycket. Nyckeln verkar inte ligga i att jag äter mer protein än fett nödvändigtvis utan att jag just äter mycket protein.

   • Reply Tarina 14 oktober, 2011 at 19:47

    Okej! Intressant. Hur mycket väger du?

    Jag tror att min kropp skulle reagera positivt på att få i sig mer protein än fett faktiskt.

    Testade Dukan dieten en gång, gick ner ett kilo på bara någon dag. Men saknaden utav grädde och kaffe gjorde att jag gick till lchf igen.

    Jag ska testa mer protein än fett:)

    • Reply Dessi 14 oktober, 2011 at 20:01

     Jag väger 67 kg.

     Gör det! Let me know how it works! :)

    • Reply Tarina 14 oktober, 2011 at 20:55

     I will ;)

 • Reply sofia 14 oktober, 2011 at 22:00

  När jag läste att du varit hos Frida och hjälpt henne med ny design till bloggen funderade jag över om det möjligen skulle vara en bebis på gång där snart… Så döm om min förvåning när jag i detta inlägg läser att så är fallet ;)

 • Reply emma-isabella 10 maj, 2012 at 13:45

  Gillar din blogg!
  :)

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.